Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Λαγκάρντ: «Όχι» στη διαγραφή χρέους, αλλά «ναι» σε άλλα σενάρια


Δεν υπάρχει ζήτημα αποδοχής της διαγραφής του ελληνικού χρέους, αλλά υπάρχουν διάφορα ενάρια τα οποία θα εξετάσει το ΔΝΤ με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους, σχολίασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Monde.
Σύμφωνα με την κα Λαγκάρντ, «δεν υπάρχει ζήτημα αποδοχής της διαγραφής του ελληνικού χρέους, καθώς τίθεται ζήτημα της ισότητας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Υπάρχουν εσωτερικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται στη ζώνη του ευρώ. Δεν μπορούμε να θεσπίζουμε ειδικές κατηγορίες για συγκεκριμένες χώρες».

Ωστόσο, η διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε ότι, όσον αφορά στο θέμα του χρέους, υπάρχουν διάφορα σενάρια τα οποία θα εξετάσει το ΔΝΤ με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους. Παρότι η ίδια αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, μια πηγή της Le Monde που παρακολουθεί την ελληνική υπόθεση, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να εστιάζονται στον όγκο, το επιτόκιο ή τη διάρκεια της περιόδου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, η κα Λαγκάρντ επεσήμανε την ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης των συζητήσεων με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Όπως τόνισε, προτεραιότητά του ΔΝΤ είναι να εμπλακεί εκ νέου σε διάλογο με τις ελληνικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς πρέπει να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι εκκρεμεί από το ΔΝΤ η πληρωμή της δόσης ύψους 3,6 δισ. ευρώ, σε αντάλλαγμα των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται από την τρόικα. Η κα Λαγκάρντ εξήγησε: «Αυτές περιλαμβάνουν την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του κρατικού μηχανισμού και του συστήματος είσπραξης των φόρων, τη συντόμευση των δικαστικών διαδικασιών. Δεν είναι ζήτημα μέτρων λιτότητας, είναι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ακόμα να γίνουν».


Πηγή:www.reporter.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs