Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Εισηγμένες και ξένοι προεξοφλούν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


«Οι αγορές χωνεύουν σιγά – σιγά την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα», υποστηρίζει μιλώντας στο «R» κορυφαίο στέλεχος εισηγμένης εταιρείας. «Εκείνο που προεξοφλείται την περίοδο αυτό κι αποτυπώνεται κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις στο Χ.Α. είναι ότι η νέα κυβέρνηση, που, όπως όλα δείχνουν θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πετύχει αυτοδυναμία και πως θα αναγκαστεί να συνεργαστεί. Και θα συνεργαστεί με ένα κόμμα το οποίο ασφαλώς είναι περισσότερο προσηλωμένο στους Ευρωπαϊκούς στόχους και κανόνες».


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι σημαντικό ότι ο διεθνής Τύπος σιγά – σιγά αρχίζει και μαλακώνει. Ακόμα και τα δημοσιεύματα περί Grexit τα οποία δεν απηχούν την πραγματικότητα και τους ευρωπαϊκούς κανόνες του παιχνιδιού, έχουν δώσει τη θέση τους σε σενάρια με επίκεντρο την κυβέρνηση που θα έχει ως άξονα το κόμμα του κ. Αλ. Τσίπρα. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο Γερμανικές εφημερίδες, όσο και οι Financial Times, επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσει τον μοχλό για την επιστροφή στην δυναμική ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, κάποιες Γερμανικές εφημερίδες έβαλαν χθες και θέμα επιστροφή των αποζημιώσεων κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο!

Όπως και να ‘χει, αναφέρει η ίδια πηγή, που οι ξένοι είναι συστηματικοί αγοραστές στην εταιρεία που εκπροσωπεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομάζει τις αγορές και πως οι ξένοι επενδυτές που παρακολουθούν τον διεθνή Τύπο «ησυχάζουν» με δημοσιεύματα του τύπου ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι το τόσο τρομακτικό στη χώρα. Αυτός είναι και ο λόγος, κατά την άποψή του, που οι αποδόσεις στα δεκαετή ομόλογα υποχώρησαν περισσότερο από 8% σε μία μέρα (σ.σ. δηλαδή χθες) κάτω και από το 9,5%, όταν πριν από μία εβδομάδα διαμορφώνονταν στο 10,5%.

Η ίδια πηγή σημειώνει ταυτόχρονα ότι η πορεία του Χ.Α. είναι ανοδική, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί πολιτικά στη χώρα και ταυτόχρονα έχει την εκτίμηση πως η περιοχή γύρω στις 760 μονάδες αποτελεί και τα χαμηλά της αγοράς. Όλα αυτά όμως, αναφέρει ο εκπρόσωπος της εισηγμένης, υπό την προϋπόθεση δεν θα συμβεί κάποιο ατύχημα και οι δύο πλευρές, δηλαδή η νέα κυβέρνηση και η Ευρώπη φτάσουν την κατάσταση των διαπραγματεύσεων στα άκρα, σενάριο στο οποίο δεν δίνει πολλές πιθανότητες. Kατά την άποψή του, η αγορά έχει μεγάλες πιθανότητες για ράλι, εξαιτίας των πολύ χαμηλών αποτιμήσεων. 

Την ίδια ώρα, Έλληνας διαχειριστής επισημαίνει ότι οι αγορές δεν ανησυχούν τόσο από το να ορκιστεί μία κυβέρνηση με άξονα το ΣΥΡΙΖΑ, όσο για την πολιτική που θα εφαρμόσει. Οι αγορές, όπως αναφέρει ο διαχειριστής, δεν θέλουν να δουν νέα αύξηση της φορολογίας στις εισηγμένες, φορολόγηση του τζίρου ή αλλαγή των διοικήσεων των τραπεζών, κάατι που ο ΣΥΡΙΖΑ το υποστηρίζει από τη στιγμή που το ΤΧΣ έχει την απόλυτη πλειοψηφία στις μετοχές των συστημικών τραπεζών, με εξαίρεση τη Eurobank (κοντά στο 33% η συμμετοχή του Ταμείου, πάνω από 57% στην ΕΤΕ και πάνω από 65% σε Πειραιώς και Alpha).

Στ.Χαρίτος


Πηγή:www.reporter.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs