Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Στον εισαγγελέα τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Στους αρμόδιους εισαγγελείς, κατόπιν σχετικού αιτήματος των Αρχών, βρίσκεται το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο προεδρίας του κ. Γιώργου Παπανδρέου (2004-2012), όπως γνωστοποίησε χθες ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Εκλογές




Στη διάθεση των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών βρίσκεται το πόρισμα για τη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 2004-2012, δηλαδή την περίοδο προεδρίας του κ. Γ. Παπανδρέου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ευ. Βενιζέλος είχε αναθέσει την κατάρτιση του πορίσματος σε πέντε εταιρείες ορκωτών λογιστών προκειμένου να εντοπιστεί ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε το χρέος των περίπου 140 εκατ. ευρώ που βαραίνει το ΠΑΣΟΚ. Για ένα χρονικό διάστημα το πόρισμα έμενε στο συρτάρι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η συζήτηση για τα οικονομικά του κόμματος επανέρχεται στην επικαιρότητα με αφορμή και την απόφαση του κ. Παπανδρέου να αποκοπεί οριστικά από τη Χαρ. Τρικούπη και να ιδρύσει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Χθες, ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση (Real), υπογράμμισε πως «ό,τι έχει ζητήσει η Δικαιοσύνη το έχει πάρει» και επισήμανε ότι «η Δικαιοσύνη ασχολείται με τα κόμματα, με πολλούς και διάφορους τρόπους». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Παπανδρέου κατηγορώντας τον ως υπονομευτή. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το ΠΑΣΟΚ σηκώνει τεράστια βάρη και έρχεται ο άνθρωπος που ήταν πρόεδρος και πρωθυπουργός και λέει “χαίρετε, εγώ κάνω ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, εσείς μείνετε με το ΠΑΣΟΚ, με τα χρέη, μείνετε με το βάρος της ευθύνης, εγώ είμαι κάτι καινούργιο, είμαι προϊόν μιας νέα παρθενογένεσης” και αυτό υπονομεύει την παράταξή του, το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε και χθες ότι ο ίδιος και τα στελέχη του κόμματος θα επιμείνουν στην περιγραφή του πλαισίου εντός του οποίου οφείλει να κινηθεί οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει μετά τις 25 Ιανουαρίου. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι, δίχως να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με τους πιστωτές μας, η χώρα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας και τόνισε πως «η σκέψη ότι θα παίρνουμε έντοκα γραμμάτια είναι μια αφελής και επικίνδυνη σκέψη».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μπαλαντέρ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «το κρατούν δημοσκοπικά σενάριο» φέρνει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Βάσει αυτού του σεναρίου, επισήμανε, «όλοι όσοι πιστεύουν στην ανάγκη σταθερότητας και εγγύησης πρέπει να στραφούν στο ΠΑΣΟΚ». Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε δικομματική βάση, πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι μπαλαντέρ». Αναφερόμενος στο «Ποτάμι», περιέγραψε εκ νέου το κόμμα ως «νέα ΔΗΜΑΡ» που εκπροσωπείται από «διάφορους απολιτίκ, οι οποίοι δηλώνουν ευθαρσώς ότι “είμαι απολιτίκ”, και καραμπινάτους νεοφιλελεύθερους που είναι νεοφιλελεύθεροι από την εποχή του κ. Κων. Μητσοτάκη».
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs