Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει επαφές και με την Τρόικα - Προετοιμάζουν το έδαφος της νέας κυβέρνησης

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους εκπροσώπους της τρόικα και των δανειστών
«Φυσικά και υπάρχουν επαφές των αρμόδιων στελεχών του κόμματος με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα εδώ και καιρό» είναι η κατηγορηματική απάντηση που έδινε στο bankinnews.gr κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου στο ερώτημα αν επιβεβαιώνει ή όχι, ότι «υπάρχουν επαφές του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου του Αλ. Τσίπρα με ξένους αξιωματούχους ή και τους εκπροσώπους των δανειστών».
Επιπλέον, οι πληροφορίες που φέρουν πλέον την άτυπη επιβεβαίωση της Κουμουνδούρου, αναφέρουν ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και με τους εκπροσώπους της τρόικα και των δανειστών, στο πλαίσιο της ανταλλαγής θέσεων και προθέσεων των δύο πλευρών.
Συμφώνα με τις ίδιες πηγές αποτέλεσμα αυτών των επαφών είναι η διάχυτη εκτίμηση ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «θα λάβει χρονική παράταση πέραν της δίμηνης παράτασης έως τον Ιούνιο, χωρίς να απαιτηθεί να ψηφίσουν εκ νέου τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια» ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να σημειώνουν με νόημα ότι στην περίπτωση που οι εκλογές αναδείξουν άλλη κυβέρνηση «δεν θα επιμείνουν στα αυστηρά χρονικά πλαίσια και θα δώσουν τον απαραίτητο χρόνο, χωρίς να στείλουν άμεσα την τρόικα».
Ωστόσο, για ευνόητους λόγους δεν προσδιορίζουν το χρόνο της παράτασης.
Από τις επαφές δεν απουσιάζουν οι σοβαροί ενδοιασμοί των εκπροσώπων των δανειστών που εστιάζονται κυρίως «στην κοστολόγηση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ με την ένσταση ότι αν συγκεκριμένες εξαγγελίες υλοποιηθούν στο σύνολό τους, θα εκτροχιασμό στα έσοδα του προϋπολογισμού».
Οι δανειστές φέρονται ανυποχώρητοι στην πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων που σχετίζονται με της μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και γραφειοκρατία στο δημόσιο, την απόλυτη εφαρμογή της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ αλλά και της επιτάχυνσης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Μπαράζ επαφών στο εξωτερικό - ποιοι και ποιους βλέπουν
Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα οι Γιάννης Δραγασάκης, Κώστας Σταθάκης, Γιάννης Μηλιός και Ευκλείδης Τσακαλώτος συνομιλούν και έχουν επαφές με ξένους αξιωματούχους αλλά και τραπεζίτες.
Το προηγούμενο δεκαήμερο ο Γ. Μηλιός είχε επαφή με τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νοιέρ, ενώ και τα άλλα στελέχη του οικονομικού επιτελείου συναντούν και συνομιλούν με θεσμικούς παράγοντες των αγορών και της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ανοικτή γραμμή και με τον όσο με τον έως πέρυσι εκτελεστικό σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και νυν υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ, Γεργκ Άσμουσεν, όσο και με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν.
Στο πλαίσιο των επαφών, περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Ευρώπης, Πιτέλα Τζιάννι, με τον Αλ. Τσίπρα να επιβεβαιώνει ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.
Επαφές υπάρχουν και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς ενώ ο Γιάννης Δραγασάκης, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, μετείχε σε γεύμα εργασίας με Γερμανούς οικονομολόγους, με την παρουσία και του κ. Άσμουσεν.
Σημαντικό ρόλο στις επαφές έχει και ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος πραγματοποιεί καθημερινές συναντήσεις με τους επικεφαλής ευρωομάδων αλλά και θεσμικούς παράγοντες σε Στρασβούργο και Βρυξέλες.
Τέλος επισήμως η Κουμουνδούρου αποφεύγει να …δώσει ονόματα με κορυφαία πηγή να εξηγεί ότι «επιβεβαιώνουμε τις πληροφορίες αλλά δεν επιθυμούμε να εκθέσουμε τα πρόσωπα που λόγο του θεσμικού τους ρόλους ενδέχεται να κατηγορηθούν ότι συνομιλούν μαζί πριν οι κάλπες μας αναδείξουν κυβέρνηση».

Δημ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs