Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Βροχερός παραμένει ο καιρός, εξασθένηση από το βράδυ

Βροχερός παραμένει ο καιρός, εξασθένηση από το βράδυ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Βροχερό θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού και σήμερα, Τρίτη, ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Στη Χίο δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, δρόμοι έγιναν ποτάμια και πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Τα κυριότερα προβλήματα καταγράφηκαν στο Μερσινίδι όπου κατέρρευσε κομμάτι του βουνού λίγο πριν το Μοναστήρι, στον Βροντάδο όπου οι χείμαρροι ξεχείλισαν, στο Χαλκειός όπου οχήματα παρασύρθηκαν, στην πόλη της Χίου σε περιοχές όπως η Απλωταριά και η Μπέλα Βίστα καθώς και περιφερειακά της πόλης σε Λευκωνιά, Λεωφόρο Ενώσεως και Βαρβάσι.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στη βόρεια Ελλάδα. Σε Ξάνθη και Ροδόπη το νερό σκέπασε εκατοντάδες στρέμματα με καλλιέργειες, κατέστρεψε δρόμους, πλημμύρισε σπίτια.
Στις Σάπες οι πυροσβέστες έσωσαν την τελευταία στιγμή οδηγό που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά φουσκωμένου ρέματος.
Στην Κόρινθο, το χαλάζι έγινε αιτία για τροχαίο ατύχημα μεταξύ τριών αυτοκινήτων και διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία στην Εθνική οδό. 
Η πρόγνωση του καιρού
Βροχερό αναμένεται να παραμείνει το σκηνικό του καιρού και σήμερα Τρίτη, στη δυτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές δυτικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή πτώση.
Αττική                                                                                                                                                 Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.

ΘεσσαλονίκηΝεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά με πιθανή ομίχλη τις πρωινές ώρες. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά. Από 5-8 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.
Μακεδονία, Θράκη
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (από υψόμετρο από 500 μετρά και πάνω). Θερμοκρασία: στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη
Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος                                                      Αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά περιόδους ισχυρές. Χιονιά στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 700-800 μετρά). Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος                                                   Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου
Κυκλάδες, Κρήτη                                                                                                                             Τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν σε Κυκλάδες και Κρήτη Οι άνεμοι 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11-16 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs