Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Αποκλείει «ρήξη» με την Αθήνα ο Μοσκοβισί

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ΕUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
Κατηγορηματικός σχετικά με το ενδεχόμενο ρήξης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη νέα ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων,  Πιέρ Μοσκοβισί.
«Η Επιτροπή βοηθάει και θέλει να συνεχίσει να βοηθάει την Ελλάδα. Δεν υπάρχει ζήτημα, από την άποψη αυτή, να υπάρξει ρήξη», ανέφερε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Parisien/Aujourd'hui en France.
«Το ήδη υφιστάμενο πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα παρατάθηκε κατά δύο μήνες. Πρέπει να το αξιολογήσουμε. Θα δούμε μαζί με την ελληνική κυβέρνηση σε ποιες συνθήκες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση αυτή, παραμένοντας πάντα στο πλευρό της Ελλάδας», εξηγεί ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Ο επίτροπος διαβεβαιώνει επίσης πως «η Επιτροπή και η ΕΕ είναι διατεθειμένες να έχουν λιγότερο παρεμβατικές ανταλλαγές απ' ό,τι στο παρελθόν, πιο ευέλικτες μορφές συνεργασίας» με την Αθήνα.
«Αυτό που θέλουμε οι μεν και οι δε είναι μια Ελλάδα που ανακάμπτει, που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, που μειώνει τις ανισότητες, που μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους της και που παραμένει στη ζώνη του ευρώ», συνοψίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs