Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Η προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ

Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην περιφέρεια, τα προεκλογικά σποτ, η ρητορική που θα αναπτύξει, το debate και το εμπάργκο στον Γιάννη Πρετεντέρη που συνεχίζεται
Στην αντεπίθεση αναμένεται να περάσει η Κουμουνδούρου φέρνοντας στο προσκήνιο μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα.
Όλο το επόμενο διάστημα, όπως τόνιζε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός θα κληθεί να απαντήσει «αν θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ, αν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ, αν θα απελευθερωθούν οι απολύσεις, αν θα επιβληθούν νέοι φόροι κτλπ». Όπως συμπληρώνουν, θα κληθούν να τοποθετηθούν και για το περίφημο email με τα «ναι» που έχει πει το Μέγαρο Μαξίμου στους δανειστές.
Κορυφαία στελέχη, άλλωστε, επισημαίνουν πως δεν φοβούνται το νέο κύμα κινδυνολογίας που θα εξαπολύσει η κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς το «ξαναζεσταμένο φαγητό» ελλείψει επιχειρηματολογίας.
Η απάντηση της Κουμουνδούρου θα επιχειρηθεί να έρθει μέσα από το διαρκές συνέδριο του κόμματος το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιανουαρίου, που θα επικαιροποιηθεί και θα εγκριθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Επιθέσεις περιμένουν και από τα τηλεοπτικά σποτ που ετοιμάζει η Ν.Δ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ετοιμάζεται να προβάλει τα δικά του διαφημιστικά μηνύματα μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Ιδιαίτερη βάση δίνουν και στην περιοδεία που θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στην περιφέρεια μιας και οι επιτελείς θεωρούν πως η επίδραση που είχε η καμπάνια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Μαΐου ήταν καταλυτική για την νίκη του κόμματος.
Όσον αφορά τη ρητορική που θα χρησιμοποιηθεί δεν είναι τυχαία η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του σε λέξεις κλειδιά, όπως η «ελπίδα», η «αξιοπρέπεια», η «δικαιοσύνη» και η «δημοκρατία». Πολλά από τα συνθήματα που θα κυριαρχήσουν στην προεκλογική περίοδο θα περιέχουν αυτές τις έννοιες με τα μολύβια του επικοινωνιακού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν πάρει φωτιά.
Συνεχίζεται το «εμπάργκο» στον Πρετεντέρη
Στην Κουμουνδούρου, όπως δημοσίευσε από χθες το NEWS 247, δεν αποκλείεται να ζητήσουν ακόμα και διπλό debate, με τον πρωθυπουργό, αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς.  Επίσης, αποφάσισαν να άρουν το «εμπάργκο» που ατύπως υπήρχε στον Άδωνι Γεωργιάδη, χωρίς όμως να ισχύει το ίδιο και για τον Γιάννη Πρετεντέρη. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθήσουν να μην πηγαίνουν στις εκπομπές, ούτε να συμμετέχουν σε πάνελ με τον γνωστό δημοσιογράφο. Μοναδική εξαίρεση θα είναι, όπως είναι φυσικό, η ημέρα των εκλογών.
Υπενθυμίζεται πως η «αποχή» βουλευτών, στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ από την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη είχε ξεκινήσει μετά το άρθρο που είχε δημοσιεύσει ο δημοσιογράφος τον Απρίλιο του 2013 στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ με τίτλο «Ζωή Κασιδιάρη». Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαμαρτυρηθεί έντονα τονίζοντας πως επιχειρείται ταύτιση του κόμματος με τη Χρυσή Αυγή και με επιστολή του είχε ενημερώσει ότι διακόπτει τη συμμετοχή εκπροσώπων του στην εκπομπή «Ανατροπή».
Οι συμμαχίες που προχωρούν
Μπορεί η συμμαχία με τη ΔΗΜΑΡ να καλύπτεται από πυκνά σύννεφα, τα οποία θα επιχειρήσουν να αραιώσουν οι δύο πλευρές το τριήμερο, όμως σε καλό δρόμο φαίνεται να βρίσκονται οι συνεργασίες του κόμματος με άλλες κινήσεις. Στο τραπέζι έχει μπει η συμπόρευση με την κίνηση «Πράττω» του Ν. Κοτζιά, την «Πρωτοβουλία των 1000» και την «Αριστερή Προοπτική» των αποχωρησάντων από τη ΔΗΜΑΡ Α. Νεφελούδη και Σ. Μπαγιώργου.
Συνεργασία δεν αποκλείεται με την «Κοινωνική Συμφωνία» της Λ. Κατσέλη, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει «γάμος» και με τους «Οικολόγους Πράσινους» με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ να έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές επαφές.
(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr), http://news247.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs