Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Η μονομερής εμμονή του Μαξίμου στη στρατηγική του φόβου προκαλεί αντιδράσεις

Βουλευτές εκτιμούν ότι εάν συνεχιστεί μία καθαρά αρνητική καμπάνια χωρίς θετικά μηνύματα, θα γυρίσει μπούμερανγκ. Ο Σαμαράς κόβει σήμερα την πίτα της Ν.Δ. 
Μετά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της πόλωσης, με το Μαξίμου να αναδεικνύει δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να επιχειρηματολογήσει πως εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει χρεοκοπία, ο Αντώνης Σαμαράς κόβει σήμερα στις έξι το απόγευμα την πίτα της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού. Μία εκδήλωση, που λόγω της προεκλογικής περιόδου αναμένεται να αποτελέσει αφορμή και για πολιτικά μηνύματα.
Πολλοί βουλευτές ωστόσο διαφωνούν -σιωπηλά- με τη μονομερή έμφαση στη στρατηγική του φόβου, καθώς εκτιμούν άν συνεχιστεί μία καθαρά αρνητική καμπάνια χωρίς θετικά μηνύματα, θα γυρίσει μπούμερανγκ.
“Μόνο με την απειλή της χρεοκοπίας δεν μπορούμε να πάμε στις κάλπες. Πρέπει να πούμε συγκεκριμένα πράγματα, για παράδειγμα μείωση φορολογίας με χρονοδιαγράμματα. Να δείξουμε στο κομμάτι εκείνο των ψηφοφόρων, που έχει βαρεθεί την κινδυνολογία σε βαθμό που πλέον να μην τρομάζει ακόμη και στον υπαρκτό κίνδυνο, ότι εάν κερδίσουμε εμείς θα διαπραγματευτούμε πολύ πιο ουσιαστικά από το ΣΥΡΙΖΑ”, λένε.
Ο κ.Σαμαράς πάντως ενδεχομένως έχει τους λόγους του να κραδαίνει την απειλή της χρεοκοπίας και να θέτει ως κύριο διακύβευμα της κάλπης την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, με τις τελευταίες παρεμβάσεις του για το 2014 στην εκτελεστική γραμματεία και με το σχόλιο του για τις δηλώσεις των Ντόλιου- Μηλιού. Το... υποσυνείδητο μήνυμα αυτής της στρατηγικής συνοψίζεται στη λογική “να σώσουμε τουλάχιστον ό,τι έχουμε”, σε αντίθεση με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, που εστιάζει στο “θα προσπαθήσουμε και ό,τι καταφέρουμε”.
Στην πραγματικότητα εκτιμούν έμπειρα γαλάζια στελέχη, η αποτελεσματικότητα αυτής της τακτικής θα κριθεί από το εάν η Ν.Δ ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτός που θα καταφέρει να θέσει την ατζέντα κυρίως τις τελευταίες 10 με 15 ημέρες της προεκλογικής περιόδου. Αυτή τη στιγμή άλλωστε οι δημοσκοπήσεις μπορεί να δείχνουν μία τάση μείωσης της ψαλίδας, όμως μετά του Αγίου Ιωάννη -όταν δηλαδή θα έχει περάσει η περίοδος των εορτών- θα αρχίσει να διαμορφώνεται μία πιο ουσιαστική εικόνα και το πραγματικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κορυφωθεί η προεκλογική αντιπαράθεση.
(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs