Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Σε 70 δισ. ευρώ εκτιμάται το κόστος των μέτρων που επιβλήθηκαν από το 2010! - Απογοητευτικά τα αποτελέσματα!\


Παρά τις τεράστιες προσπάθειες και θυσίες, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά σε βασικά μακροοικονομικά μεγέθη
Σε 70 δισ. ευρώ υπολογίζεται το συνολικό κόστος των μέτρων που επιβλήθηκαν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το 2010 μέχρι τώρα, με την προσθήκη και εκείνων που ζητεί η τρόικα να επιβληθούν ώστε να κλείσει η 5η αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος προσαρμογής που είναι σε εκκρεμότητα.
Τα αποτελέσματα ωστόσο είναι απογοητευτικά, αφού μειώθηκαν μόνο το δημοσιονομικό έλλειμμα και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, λόγω της μείωσης των εισαγωγών, ενώ ξέφυγαν η ύφεση, το δημόσιο χρέος και η ανεργία. Το αντάλλαγμα για τα μέτρα ήταν η παροχή δανείων από το Μηχανισμό Στήριξης, που συστάθηκε το 2010 εκτάκτως, προκειμένου να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας, όταν οι πόρτες των αγορών είχαν κλείσει.
Το πρώτο μνημόνιο προέβλεπε κατ’ αρχάς την παροχή δανείου ύψους 110 δισ. ευρώ από τα μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, το οποίο προοριζόταν για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της ελληνικής οικονομίας, ενώ 10 δισ. ευρώ εξ αυτών θα δεσμεύονταν για πιθανές ανάγκες στήριξης του τραπεζικού συστήματος.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ - pkak@naftemporiki.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs