Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Νέο μπαράζ προκλήσεων απ' την Άγκυρα: Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ δημοσίευσε απόρρητες έως τώρα φωτογραφίες από τον «Αττίλα» (φωτό)

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης
Την ώρα που η Αθήνα βρίσκεται μπροστά σε αχαρτογράφητες πολιτικές εξελίξεις και η Τρόϊκα γυρνάει την «πλάτη» στη Λευκωσία αρνούμενη να συνεχίσει να τη δανειοδοτεί , το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο προβαίνει σε μπαράζ προκλήσεων κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, μέσω σχετικής ανακοίνωσης από την ιστοσελίδα της και της δημοσίευσης απόρρητων έως τώρα φωτογραφιών από τον  «Αττίλα».
Οι στρατηγοί της Άγκυρας ,εφαρμόζοντας εντολές των πολιτικών προϊσταμένων τους όπως κατά καιρούς έχουν ομολογήσει, δήλωσαν πως θα έχουν πλέον μόνιμη στρατιωτική δύναμη στην Κυπριακή ΑΟΖ.  Συγκεκριμένα θα υπάρχουν συνεχώς δύο φρεγάτες τους παρέχοντας 24ωρη προστασία στο ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός αλλά και στην εξέδρα τους Σαϊπέμ ,η οποία πραγματοποιεί εργασίες γεώτρησης σε «οικόπεδο» της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Λευκωσίας.
Παράλληλα μαχητικά τους αεροσκάφη, όπως διαρρέουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της , θα πετούν στην ευρύτερη περιοχή έτοιμα να επέμβουν(!). Η Άγκυρα προβάλλοντας τα όπλα της επιχειρεί να καταπατήσει τα δικαιώματα της Λευκωσίας στην ΑΟΖ και να λεηλατήσει κοιτάσματα υδρογονανθράκων της.  Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ότι την ίδια ώρα το τουρκικό ΓΕΕΘΑ αποδέσμευσε αδημοσίευτες έως τώρα φωτογραφίες από τις επιχειρήσεις ΑΤΤΙΛΑ στην Κύπρο. Φωτογραφικά ντοκουμέντα που έως τώρα ήταν χαρακτηρισμένα ως «άκρως απόρρητο υλικό».
Η τουρκική στρατιωτική παρουσία στην Κυπριακή ΑΟΖ σε συνδυασμό με τη φωτογραφική υπενθύμιση της τραγωδίας που υπέστη η Λευκωσίας σκοπό έχει , σύμφωνα με αναλυτές, να καμφθεί το ηθικό και να «γεννηθεί» ο φόβος στους Κύπριους ώστε να υποκύψουν στις πιέσεις της Άγκυρας . Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Τουρκία προβαίνει σε μία καθαρά «ψυχολογική επιχείρηση» κατά της Λευκωσίας.
Από τις φωτογραφίες αυτές φαίνεται ξεκάθαρα ότι η απόβαση των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε με μία πρωτοφανή άνεση. Ακόμα και σε παρελάσεις υπάρχει περισσότερο ένταση , ανέφεραν ειδικοί αναλυτές θέλοντας να καταδείξουν πόσο εύκολα ξεδιπλώθηκαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και κατακτήθηκε το βόρειο τμήμα του νησιού. Ενδεικτικό είναι ότι οι Τούρκοι στρατιώτες ενώ υποτίθεται ότι έπρεπε να πολεμούν ,έβγαζαν αναμνηστικές φωτογραφίες(!).

Ο εφιάλτης της κόκκινης ημισελήνου

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, σχετικές «άδειες» για τη δράση των πολεμικών πλοίων αλλά και του ερευνητικού σκάφους  «Μπαρμπαρός»,έχουν δοθεί από ...το ψευδοκράτος. Επίσης το τουρκικό ΓΕΕΘΑ στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι εκτός από την τουρκική φρεγάτα «Gökçeada» , θα βρίσκεται σε μόνιμη επιφυλακή και η φρεγάτα «Gediz», ώστε να επέμβει άμεσα σε περίπτωση που παρενοχληθεί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος .  Επίσης με στοχευμένες διαρροές, η Άγκυρα «ενημερώνει» ότι μαχητικά αεροσκάφη της F-16, θα υπερίπτανται τακτικά νότια της Κύπρου στην περιοχή των ερευνών και θα έχουν αποστολή να εμπλακούν στην περίπτωση που παρατηρηθούν «ύποπτες» ενέργειες κατά του ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός. Και όλα αυτά γίνονται μετά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Αχμετ Νταβούτογλου στην Αθήνα, που υποτίθεται ότι έγινε με σκοπό την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών .
Πιθανόν να θεωρεί η Άγκυρα ότι η Αθήνα και η Λευκωσία είναι αδύναμες λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνουν, οπότε μπορούν οι πιέσεις της να αποδώσουν καρπούς.

Η Αθήνα παρακολουθεί

Από την πλευρά της η Ελλάδα έχει κοντά στην Κύπρο μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού οι οποίες μπορούν άμεσα να επέμβουν . Το Πεντάγωνο από τη λεωφόρο Μεσογείων παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και όχι μόνο. Να σημειωθεί ότι έχουν σταλεί μηνύματα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια προς την Άγκυρα για την αποφασιστικότητα της Αθήνας να υπερασπισθεί τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα και να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ούτε τυχαίο μπορει να χαρακτηριστεί το χτεσινο μπαρα των παραβιάσεων του F.I.R. Αθηνών και οι σκληρές αερομαχίες που απαιτήθηκε να γίνουν προκειμένου τα τουρκικά μαχητικά να εγκαταλείψουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας. Συγκεκριμένα  οι παραβιάσεις έφτασαν χτες τις 22 αν και ήταν Παρασκευή κάτι το οποίο δεν το συνηθίζουν τη συγκεκριμένη αυτή μέρα. 
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs