Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τι ελπίζει και τι φοβάται ο Αντώνης Σαμαράς

Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου της ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο. Η πρώην δημοσιογράφος που έγινε γνωστή από το δελτίο ειδήσεων του Μέγκα και βγήκε πρώτη σε σταυρούς ανάμεσα στους υποψήφιους της ΝΔ στις ευρωεκλογές θα βοηθήσει τον Αντώνη Σαμαρά στην προσπάθειά του να πείσει ότι μόνο η ΝΔ εγγυάται την παρουσία της χώρας στην ευρωζώνη. Σε εκκρεμότητα μένει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ αλλά σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα φροντίσει για τους πολύ δικούς του, τον Χρ. Λαζαρίδη, τον Δ. Σταμάτη και τον Στ. Παπασταύρου. Αυτό σημαίνει πρώτα απ όλα ότι αγωνιά για τη σύνθεση της επόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και θέλει να κατοχυρώσει την παρουσία της σκληροπυρηνικής ομάδας του.
 
Ο Α. Σαμαράς έχει κάθε λόγο να άγχεται για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και σε προσωπικό επίπεδο. Αν η διαφορά του κόμματός του από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη από τέσσερις μονάδες, τότε η επόμενη μέρα στο εσωκομματικό πεδίο θα είναι δύσκολη γι’ αυτόν. Αυτή τη στιγμή δεν ακούγονται φωνές αμφισβήτησης και υπάρχει φαινομενική ηρεμία. Όμως, στην αθέατη πλευρά κινούνται υπόγεια ρεύματα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει καταγραφεί ιδιαίτερα η αποστασιοποίηση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Θα περίμεναν μια δημόσια δήλωσή του για την προεδρική εκλογή, ένα κάλεσμα στους βουλευτές να ψηφίσουν τον Στ. Δήμα. Ο ίδιος έχει επιρροή σε αρκετούς ανεξάρτητους και βουλευτές των ΑΝΕΛ, αλλά δεν θέλησε να εμπλακεί κατά κανέναν τρόπο. Το γεγονός ότι ο καραμανλικός Προκόπης Παυλόπουλος ήταν ο πρώτος βουλευτής μετά την τρίτη ψηφοφορία που δήλωσε ότι δεν θα πάρει μέρος στις επόμενες εκλογές δεν πέρασε απαρατήρητο από την Συγγρού.
Ποια είναι η εκτίμηση που κυριαρχεί σε γαλάζιους κύκλους για τον πρώην πρωθυπουργό; Ότι θέλει να τα έχει καλά με τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις εκλογές, εφόσον τεθεί θέμα μεγάλων πολιτικών συναινέσεων, να αναλάβει πρωτοβουλίες. Θεωρείται από πολλές πλευρές ως το πρόσωπο που θα μπορούσε να κολλήσει τα κομμάτια της παράταξης και να την στρέψει ξανά στον μεσαίο χώρο καθαιρώντας την από τις θεωρίες των δύο άκρων και την πολωτική διάθεση.

Απογοήτευση υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου και για την στάση του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Θα περίμεναν από τον Επίτροπο να κινδυνολογήσει ενισχύοντας τα σενάρια που καλλιεργεί η κυβέρνηση για μεγάλους εθνικούς κινδύνους σε περίπτωση εκλογών και νίκης ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν έχει ακολουθήσει στην προσπάθεια κατασκευής πανικού ούτε έχει εκπέμψει οποιοδήποτε σήμα κινδύνου. Τι πιστεύουν παράγοντες της ΝΔ για τον Επίτροπο; Ότι θέλει να τα έχει καλά με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι μπορεί μετά τις εκλογές να προταθεί ακόμη για πρόεδρος της δημοκρατίας. Ως υπουργός Εξωτερικών ήταν εξαιρετικά συναινετικός με την αξιωματική αντιπολίτευση και έχει καλλιεργήσει υπερκομματικό ενωτικό προφίλ.

Η πολιτική μοναξιά του Α. Σαμαρά γίνεται ακόμη πιο έντονη αν στις απουσίες συμμάχων αθροιστούν και κάποιες παρουσίες, όπως αυτή της Ντ. Μπακογιάννη και του Κυρ. Μητσοτάκη. Τα δυο παιδιά του πρώην πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά δραστήρια στο πολιτικό επίπεδο, ενώ ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το τελευταίο διάστημα κάνει συχνές πολιτικές παρεμβάσεις. Η Ντ. Μπακογιάννη θα είναι υποψήφια στην Α Αθήνας και έχει ήδη δυναμική τηλεοπτική παρουσία, ο Κ. Μητσοτάκης χτυπάει πρωτιά στη Β Αθήνας και φέρεται ήδη ως δελφίνος απέναντι στον Μ. Βορίδη, τον Ν. Δένδια ή και την Ο. Κεφαλογιάννη.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs