Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Σφοδρή επιδείνωση του καιρού με χιόνια και στην Αττική - Συναγερμός για τους άστεγους

Σφοδρή επιδείνωση του καιρού με χιόνια και στην Αττική
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σφοδρή επιδείνωση, με ισχυρούς ανέμους, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις, ακόμα και στα βόρεια της Αττικής, παρουσίασε ο καιρός. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει ώς την Πέμπτη.

Παγετός επικρατεί από νωρίς το πρωί στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με κύριο χαρακτηριστικό τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός στα αστικά κέντρα, αλλά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά. Με αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση στα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν και της Βασιλίτσας.
Στους -2 βαθμούς ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκης, στον -1 βαθμό Κελσίου η θερμοκρασία στο Κιλκίς, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών, στους -4 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στον Πολύγυρο, στους -7 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην πόλη της Κατερίνης, στα Γρεβενά, στην Καστοριά, αλλά και στην Φλώρινα.
Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στις ορεινές περιοχές, εξαιτίας των συνθηκών ολισθηρότητας, που προκαλεί ο πρωινός παγετός.
Έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων
Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη των αστέγων.

Κλιμάκια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων και των 16 συνεργαζόμενων φορέων και οργανώσεων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ EXELIXIS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, PRAKSIS, PROTEKTA, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ΚΛΙΜΑΚΑ, Σύμμαχοι Υγείας, Γιατροί του Κόσμου, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, EMFASIS, Κέντρο Ζωής, Θετική Φωνή, ΣΦΕΑ-ΕΜΕ κ.α) θα μοιράσουν κουβέρτες και τρόφιμα σε αστέγους και με τη συνοδεία γιατρού και κοινωνικού λειτουργού θα ενημερώνουν, όσους το επιθυμούν, να μεταφερθούν σε θερμαινόμενους χώρους.
Από σήμερα, Τρίτη, θα παραμείνουν ανοιχτές όλο το 24ωρο δύο θερμαινόμενες αίθουσες:
  • η Λέσχη Φιλίας στη Γκράβα (Ταϋγέτου 60, τηλ. 210 2231419)
  • το Γραφείο του 4ΔΔ στον Κολωνό (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35, τηλ. 210 5157882)
Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες στην τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή 1595.
Επίσης, ανοικτό όλο το 24ωρο θα είναι από σήμερα, Τρίτη, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους και Πειραιώς 35).
Αναλυτική πρόγνωση
Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα, Τρίτη, προβλέπονται χιονοπτώσεις πυκνές κατά τόπους ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Βαθμιαία θυελλώδεις βοριάδες 7-9 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.

Αττική
Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία πιθανόν και στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 1 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 
Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε ορεινές, ημιορεινές, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 100-200μ. στη Θεσσαλία και 400-600μ. στα υπόλοιπα).
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 έως 7 μποφόρ, από το βράδυ 7 έως 8 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 έως 8 μποφόρ και βαθμιαία 8 με 9 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 6 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου και στα νότια από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Την Τέταρτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς

Στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά, ημιορεινά και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές, χιονιά στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι θα στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 8 με 9 και στο βόρειο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs