Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Παράταση του μνημονίου έως και έξι μήνες αν…

Επιπλέον παράταση του μνημονίου-πέρα της δίμηνης-ενός έως τεσσάρων μηνών φέρεται να έχει υποσχεθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα, όποια κυβέρνηση και αν υπάρξει από τον καινούριο χρόνο, υπό την προϋπόθεση πως θα συντρέχει σοβαρός λόγος.
Αυτό αναφέρουν αξιόπιστες πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο. 

Όπως όλα δείχνουν οι εταίροι μας μπορεί να διατηρούν ως τώρα σκληρή στάση έναντι των υποχρεώσεων της χώρας στα πλαίσια της «σύμβασης», όμως από την άλλη αντιλαμβάνονται πως η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι ιδιάζουσα και επιβάλει μια διαλλακτικότητα προκειμένου να μην υπάρξει οικονομική εκτροπή. 

Εξέλιξη που καθόλου δεν αποκλείεται δεδομένου πως αν οδηγηθούμε σε εκλογές,  το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα χρειαστεί σίγουρα πίστωση χρόνου προκειμένου να οργανώσει την στρατηγική που θα ακολουθήσει σε όλους τους τομείς, κυρίως βεβαίως στην οικονομία. 

Στο ίδιο μήκος κάματος άλλωστε κινήθηκαν και οι χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υποέργου Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που είπε πως η Ελλάδα έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση μερί τον Μάρτιο αν και δεν την έχει άμεσα ανάγκη. 

Ενώ ανάλογη δήλωση καθησυχασμού ήρθε σήμερα και από την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ που μεταξύ άλλων ανέφερε πως η απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να φέρει νωρίτερα τις εξελίξεις μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αβεβαιοτήτων στις αγορές.

Εντωμεταξύ στο εσωτερικό της χώρας και υπό το βάρος της σπέκουλας που έχει ξεκινήσει περί νέου κύματος φυγής καταθέσεων, κύκλοι του τραπεζικού συστήματος δηλώνουν κατηγορηματικά (off the record) πως κάτι τέτοιο δεν έχει παρατηρηθεί ως ώρας, άλλα και να υπάρξει απόσυρση καταθέσεων, οι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι είναι επαρκώς θωρακισμένοι κεφαλαιακά.

Α.Τάντουλος

reporter.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs