Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

"Όχι" της Ελλάδας στον Νταβούτογλου για επίσκεψη στην Θράκη


Την άρνηση της κυβέρνησης συνάντησε το αίτημα του  πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, να επισκεφθεί τη Θράκη , κατά τη διήμερη επίσκεψη του στην Ελλάδα, στις 5 και 6 Δεκεμβρίου για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.
Ο κ. Νταβούτογλου υπέβαλε το αίτημά του αυτό με ρηματική διακοίνωση την οποία η τουρκική διπλωματία απέστειλε στις ελληνικές διπλωματικές αρχές το βράδυ της Δευτέρας, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας.

Η ελληνική πλευρά που μάλλον αιφνιδιάστηκε από την αξίωση Νταβούτογλου να επισκεφθεί τη Θράκη, απαντά ότι στο διήμερο πρόγραμμα της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας δεν υπάρχει επίσκεψη στη Θράκη. «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα», είπε στο protothema.gr πηγή του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο προβληματισμός της κυβέρνησης οφείλεται στο γεγονός ότι  η  συνάντηση κορυφής Σαμαρά-Νταβουτογλου έχει σχεδιαστεί για να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης που έχει προκαλέσει η Τουρκία με την αποστολή του ερευνητικού σκάφους Barbaros,  εντός της κυπριακής ΑΟΖ και την πλήρη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντί αυτού τώρα η Αθήνα είναι αντιμέτωπη με μια προκλητική κίνηση που στρέφεται όχι πια εναντίον της Κύπρου αλλά της ίδιας της Ελλάδας σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα που αφορά την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs