Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Διευρύνει τον κύκλο συνομιλητών ο Τσίπρας


Ρελάνς σε Σαμαρά στο παρά 5' της ψηφοφορίας

Ρελάνς στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, επιχειρεί από χθες ο Αλέξης Τσίπρας, διαμηνύοντας στο Μαξίμου -αλλά και στην κοινή γνώμη- πως έχει και ο ίδιος προσβάσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και σε κορυφαία στελέχη του τραπεζικού συστήματος.
Τσιπρας
Του Γιώργου Μελιγγώνη
Χθες, λοιπόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε τρεις κινήσεις για να αντιπαρατεθεί ευθέως στον πρωθυπουργό -και, μάλιστα, στο «γήπεδο» του ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου.
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να απαντήσει με... «θεσμικό» τρόπο σε δύο πράγματα: στην ωμή παρέμβαση Γιούνκερ στην εσωτερική πολιτική επικαιρότητα και στην δημόσια έκκληση Στουρνάρα να ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Διάβημα σε Βρυξέλλες-Φρανκφούρτη
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη κατέγραψε την έντονη αντίδρασή του για την έκκληση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τους Έλληνες «να μην ενισχύουν ακραίες δυνάμεις» και για την παραδοχή του πως προτιμά τα «οικεία πρόσωπα».  Έτσι, χθες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ημίωρη τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς προκειμένου να διαβιβάσει στον κ. Σουλτς διάβημα διαμαρτυρίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για την παρέμβαση Γιούνκερ στην ελληνική πολιτική σκηνή. Μάλιστα, σύμφωνα με συνομιλητές του κ. Τσίπρα, ο Μάρτιν Σουλτς έδειξε να «κατανοεί» την αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και το αίτημά-αξίωσή του να κρατηθεί από όλους τους κοινοτικούς θεσμούς «πολιτική ουδετερότητα». Η θετική απόκριση του Μάρτιν Σουλτς στα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα φάνηκε, εξάλλου, από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωβουλής προσκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε και σε διάβημα προς την ΕΚΤ και το γραφείου του κεντρικού τραπεζίτη της Ευρωζώνης, Μάριο Ντράγκι, για να διαμαρτυρηθεί για την παρέμβαση Στουρνάρα στο θέμα της προεδρικής εκλογής.
 «Απάντηση» με Προβόπουλο
Εξάλλου, η αντίδραση της Κουμουνδούρου στην παρέμβαση Στουρνάρα ήταν διπλή: πέραν του διαβήματος διαμαρτυρίας στην έδρα της ΕΚΤ, στη Φρανκφούρτη, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε χθες συνάντηση με τον προκάτοχο του κ. Στουρνάρα στην διοίκηση της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο. Όντωφς, η συνάντηση διεξήχθη χθες το απόγευμα και στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν θετικό απολογισμό για τα αποτελέσματά της. Μάλιστα, θεωρούν ότι τα όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης εξερχόμενος του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν τις σαφείς αποστάσεις που τηρεί από τον Γιάννη Στουρνάρα. «Διαβάστε τις προηγούμενες δηλώσεις μου για να δείτε ποιες είναι οι απόψεις μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Προβόπουλος ερωτηθείς αν συμμερίζεται τις απόψεις Στουρνάρα, κάτι που σημαίνει ότι υπερασπίστηκε την διακριτικότητα και τη σιωπή που είχε υιοθετήσει ως στάση όταν ήταν διοικητής της ΤτΕ. «Ο διοικητής της ΤτΕ πρέπει όντως να ενημερώνει υπεύθυνα για την οικονομία. Αλλά η ενημέρωσή του πρέπει να γίνεται στους πολιτικούς αρχηγούς και στον πρωθυπουργό και όχι να καλλιεργεί στο λαό πανικό και κλίμα τρόμου για την ασφάλεια των καταθέσεων», σχολίαζαν μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Προβόπουλου κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, ενώ αργότερα, σε άτυπο σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρονταν πολύ κολακευτικά σχόλια για τη θητεία του Γιώργου Προβόπουλου στο κτήριο της οδού Πανεπιστημίου.
«Η ΤτΕ χειρίστηκε το 2012 αντικειμενικές δυσκολίες με επιτυχία», σημειώνει η Κουμουνδούρου, η οποία προσθέτει πως «η πείρα του κ. Προβόπουλου για την αντιμετώπιση αντικειμενικών κινδύνων ή και τεχνητών δυσκολιών από μεταφορά κεφαλαίων έξω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη». Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ, στο ίδιο άτυπο σχόλιο δείχνει να εκτιμά την στάση που είχε κρατήσει στο παρελθόν ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης, αφού αναφέρει ότι «η τότε διοίκηση σε αντίθεση με τη στάση της σημερινής που εμφανίζεται ανεύθυνα να προκαλεί κρίση ρευστότητας, ενώ αυτή δεν υπάρχει, είχε φροντίσει να διατηρηθεί μέχρι τέλους κλίμα σταθερότητας και εφησυχασμού για την ευστάθεια των ελληνικών τραπεζών».
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs