Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Μαξίμου: Καθαρές λύσεις μέχρι τέλους - Δήμας ή εκλογές


Την πολιτική διαφυγή από το αδιέξοδο που φαίνεται να έχει μπει η κυβέρνηση αναζητούν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μετά την πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο.
samaras-kathares-luseis-mexri-telous---dimas-i-ekloges


Πολιτική οδό διαφυγής από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει αυτή τη στιγμή αναζητεί το Μέγαρο Μαξίμου μετά το πρώτο αρνητικό σημάδι στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι 160 θετικές ψήφοι που έλαβε ο Σταύρος Δήμας απείχαν πολύ από τον πήχη που το ίδιο το πρωθυπουργικό επιτελείο είχε θέσει εδώ και καιρό.

Η πρώτη ψηφοφορία ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό την ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδίου για εναλλακτικές κινήσεις
Παράλληλα η πρώτη ψηφοφορία ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό την ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδίου για εναλλακτικές κινήσεις, με αποτέλεσμα πολλά κορυφαία στελέχη να ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να λάβει άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες. Την ίδια στιγμή διατυπώνεται το ερώτημα από πολλούς εάν πραγματικά ο Πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει τις εκλογές ή προτιμά μια εκλογική αναμέτρηση άμεσα και με πιθανή ημερομηνία την 25η Ιανουαρίου.
Ήδη από το βράδυ της Τετάρτης, σε νεοδημοκρατικούς κύκλουςσυζητούνται διάφορα σενάρια για την επόμενη μέρα, που περιλαμβάνουν από την συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού, την απόσυρση της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα έως και τονορισμό ημερομηνίας εκλογών, μετά από κάποιους μήνες.
Από το Μέγαρο Μαξίμου αρνούνται να συμμετάσχουν, αυτή τη στιγμή, σε μια συζήτηση επί των συγκεκριμένων σεναρίων
Από το Μέγαρο Μαξίμου αρνούνται να συμμετάσχουν, αυτή τη στιγμή, σε μια συζήτηση επί των συγκεκριμένων σεναρίων, αλλά παραδέχονται κατ´ ιδίαν ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διεξαχθούν πολυεπίπεδες και οριζόντιες διαπραγματεύσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών του πολιτικού σκηνικού στο πλαίσιο που δημιουργούν το χαμηλό πρώτο αποτέλεσμα, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και οι κομματικές επιδιώξεις.
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο ελπίζουν σε αλλαγή των δεδομένων άμεσα, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς δεν έχει γίνει, όπως προέκυψε καμία σοβαρή προετοιμασία για να προσεταιρισθούν τους ανεξάρτητους ή βουλευτές από τις ΚΟ των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ.

Ακόμα και ο Πρωθυπουργός αιφνιδιάστηκε από το αποτέλεσμα καθώς του είχαν μεταφέρει οι συνεργάτες του άλλη εικόνα από αυτή που πραγματικά υπάρχει στη Βουλή
Ακόμα και ο Πρωθυπουργός αιφνιδιάστηκε από το αποτέλεσμακαθώς του είχαν μεταφέρει οι συνεργάτες του άλλη εικόνα από αυτή που πραγματικά υπάρχει στη Βουλή. Και αυτό δεν γίνεται πρώτη φορά. Επίσης ενδεικτικό της απογοήτευσης του ίδιου του Άντ. Σαμαρά είναι και το γεγονός ότι από τη βεβαιότητα που εξέπεμπε περί εκλογής του Στ. Δήμα στην προεδρία της Δημοκρατίας, πλέον φθάσαμε στο σημείο ο Πρωθυπουργός να δηλώνει ότι ευελπιστεί να εκλεγεί.
Πολλοί στη ΝΔ τονίζουν ότι από εδώ και πέρα θα έχουμε μεγάλο ανακάτεμα της τράπουλας και παράλληλα υπογραμμίζουν την ανάγκη να εξελιχθούν κινήσεις και να υπάρξουν πολιτικές δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες για να επιτευχθεί ο στόχος των «180».
Το ενδιαφέρον είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλοςαφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, δηλαδή από συμφωνία για ημερομηνία εθνικών εκλογών εντός του 2015 έως καισυγκρότηση κυβέρνησης εθνικού σκοπού.
Από το πρωθυπουργικό επιτελείο όμως ξεκαθάριζαν ότι οι καθαρές επιλογές είναι η γραμμή στην οποία θα επιμείνουν ενώ αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο είτε αλλαγής υποψηφίου είτε ορισμού ημερομηνίας εκλογών προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών που θα ψηφίσουν τον Στ. Δήμα στις δύο επόμενες ψηφοφορίες.
«Η δυναμική υπέρ του κ. Δήμα παραμένει και δεν χάθηκε τίποτα.Περιμένουμε να καταγραφεί στην Βουλή στις επόμενες δύο ψηφοφορίες. Όλα τελειώνουν στις 29 Δεκεμβρίου. Υπάρχει δρόμος ακόμα» υποστήριζαν και επέμεναν ότι σε διαφορετική περίπτωση οι εκλογές θα γίνουν 25 Ιανουαρίου.
Εάν και στη δεύτερη ψηφοφορία δεν υπάρξει καλό αποτέλεσμα, δηλ. δεν φθάσει η κυβέρνηση τα 170 ναι, τότε ίσως μόνος του ο Στ. Δήμας να παραιτηθεί
Είναι σαφές από τις τοποθετήσεις των συνεργατών του Πρωθυπουργού ότιεπιχειρούν, υπό τη σκιά της πρώτης ψηφοφορίας να περιορίσουν το εύρος των επικείμενων σκληρών διαπραγματεύσεων και πολιτικών ανταλλαγμάτων, ενώ την ίδια στιγμή κεντρικά στελέχη της ΝΔ (π.χ. Ντόρα Μπακογιάννη) έλεγαν ότι εάν ο Αντ. Σαμαράς δεν επιθυμεί να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές τότε θα πρέπει να προχωρήσει σε γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες.
Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Η πιο πιθανή είναι ο ορισμός ημερομηνίας εκλογών εντός του 2015 και πιθανότατα η αλλαγή υποψηφίου προέδρου μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας. Εξάλλου εάν και στη δεύτερη ψηφοφορία δεν υπάρξει καλό αποτέλεσμα, δηλ. δεν φθάσει η κυβέρνηση τα 170 ναι, τότε ίσως μόνος του ο Στ. Δήμας να παραιτηθεί. Βέβαια πολλοί λένε ότι δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά ευρύτερης πολιτικής συμφωνίας και άραθα πρέπει ο Πρωθυπουργός να ρίξει νερό στο κρασί του, κάτι που αρνείται έως αυτή τη στιγμή. Μένει να φανεί εάν θα επιμείνει, αν και σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια στο συρτάρι του Πρωθυπουργού, αλλά οι κινήσεις θα εκδηλωθούν μεταξύ 24 και 28 Δεκεμβρίου εν μέσω Χριστουγέννων.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs