Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Επί ποδός για την αντιμετώπιση του χιονιά



Επί ποδός βρίσκεται όλη η χώρα για την αντιμετώπιση του κύματος της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και την Πρωτοχρονιά. Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα, αλλά και στην Αττική.
Από το πρωί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας βρίσκεται σε «λευκό κλοιό» με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις, ακόμη και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Έχει ήδη διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ προς το Καζίνο λόγω της χιονόπτωσης.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) η κακοκαιρία και οι χιονοπτώσεις  θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τις επόμενες ώρες να χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.
Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές το επόμενο τριήμερο, κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα, και ο παγετός θα είναι ισχυρός (ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από -20 έως -10 βαθμούς). Οι άνεμοι στο Αιγαίο εκτιμάται ότι την Τετάρτη θα φθάσουν τοπικά και τα 10 μποφόρ.
«Σε απόλυτη ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής»
Εν τω μεταξύ στη διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα προκύψουν από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, προέβη η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου από το Κέντρο Συντονισμού της Περιφέρειας για τον εκχιονισμό, στο εργοτάξιο ΔΕΣΕ στο Καπανδρίτι.
Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι θέτει στη διάθεση των πολιτών θερμαινόμενους χώρους λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Θερμαινόμενοι χώροι και στον Πειραιά
Θερμαινόμενους χώρους για την φιλοξενία αστέγων και άλλων συμπολιτών που έχουν ανάγκη λαμβάνει η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτές κεντρικές οδικές αρτηρίες της περιοχής.
Στην Άνω Γλυφάδα
Ανοιχτό θα παραμείνει κατά τις ημέρες της έντονης κακοκαιρίας το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), που βρίσκεται επί της οδού Αρχιπελάγους στον Άγιο Τρύφωνα στην Τερψιθέα για να υποδεχθεί άστεγους και αναξιοπαθούντες.
Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων σε διάφορες περιοχής της Αττικής
Μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω της έντονης χιονόπτωσης διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Αττικής, στις περιοχές της Ψάθας, του Πόρτο-Γερμενό, της Οινόης, των Βιλίων του Αλεποχωρίου και της επαρχιακής οδού Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων. Παράλληλα, αλυσίδες πρέπει να τοποθετήσουν στα οχήματά τους οι οδηγοί που κινούνται στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο 30χλμ στην περιοχή της Μαλακάσας.
Επιπλέον, στην παλαιά οδό από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.
Στην υπόλοιπη χώρα
Πελοπόννησος
Λίγο πριν τις 23:30 άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος στο ύψος της Νεμέας και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται πολύ αργά και σταθερά.
Ομοίως στο ύψος της Τσακώνας άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος στο ρεύμα προς Καλαμάτα και σε λίγο, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, δίνεται στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Τρίπολη και η ροή των αυτοκινήτων γίνεται με δυσχέρεια αργά και σταθερά.
Επισημαίνεται ότι σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και στα δύο ρεύματα, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και αργά, ενώ η είσπραξη των διοδίων έχει ανασταλεί σε όλους τους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου.
Επιπλέον έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης από το ύψος της διασταύρωσης Καρυών στο 30ο έως το 25ο χιλιόμετρο και κλειστός είναι ο δρόμος Σπάρτη -Λογγανίκος - Μεγαλόπολη.
Με αλυσίδες και με δυσχέρεια γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δίκτυο της κεντρικής Πελοποννήσου, ενώ αρκετά είναι τα αποκλεισμένα χωριά στην ορεινή Πελοπόννησο, από τη χιονόπτωση.
Λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο νέο αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το 118,5ο έως το 121ο χλμ, στο ύψος της Νεμέας.
Κλειστή λόγω χιονόπτωσης είναι επίσης η παλαιά εθνική οδός Άργους - Τριπόλεως στον Αχλαδόκαμπο, η εθνική οδός Νεμέας - Κανδύλας και ο δρόμος Άργους - Καρυάς.
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κορινθία, μετά το χωριό Πισσία προς Σχίνο και στην Λακωνία, από το 25ο έως και το 44ο χλμ της επαρχιακής οδού Σπάρτης - Λογκανίκου - Μεγαλόπολης.
Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία από το 7ο χλμ της επαρχιακής οδού Λουτρακίου - Περαχώρας - Σχίνου έως το χωριό Πισσία και στην ορεινή δυτική Κορινθία. Από το 23ο έως το 50ο χλμ της εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης, στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης και σε πολλά τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Αρκαδίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην Τρίπολη το χιόνι έχει ξεπεράσει τα δέκα εκατοστά και κανείς δεν πρέπει να κινείται στην ορεινή Πελοπόννησο χωρίς να έχει μαζί του αλυσίδες.
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Αρκαδία
Απαγορεύτηκε, από τις 16:00 η κυκλοφορία των πάσης φύσεως φορτηγών οχημάτων άνω των 3.5 τόνων, στο εθνικό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας για λόγους ασφάλειας.
Ειδικότερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στο οδικό δίκτυο του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, καθώς και στο εθνικό οδικό δίκτυο, Τρίπολης - Καλαμάτας, Τρίπολης - Πύργου, Τρίπολης - Σπάρτης, Τρίπολης - Άργους και Τρίπολης - Κανδήλας.
Γρεβενά
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης , διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κάτωθι σημεία:
  • Από το 15ο έως το 30ο χλμ. της Εθνικής Οδού Γρεβενών – Τρικάλων
  • Από το 32ο έως το 50ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ελασσόνας – Δεσκάτης – Καλαμπάκας
  • Στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Δεσκάτης - Καρπερού
Στο λοιπό Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία Οδό η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Καστοριά – Φλώρινα
  • Από το 18ο έως το 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου)
  • Από το 25ο έως το 50ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου)
  • Από το 25ο έως το 31ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου)
  • Από το 10ο έως το 25ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Κορομηλιάς) καθώς και στο ορεινό Επαρχιακό Δίκτυο Π.Ε. Καστοριάς.
  • Από το 10ο έως το 30ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου)
  • Από το 12ο έως το 25ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας)
  • Στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Δήμου Φλώρινας
  • Από το 15ο έως το 21ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Αμυνταίου – Νυμφαίου.
Κεντρική Μακεδονία
Η κυκλοφορία των οχημάτων στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης), διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ακόλουθα σημεία:
  • Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών από τον κόμβο Τρίγλιας έως τον κόμβο Σωζόπολης
  • Εθνική οδό Θεσσαλονίκης –Ιερισσού από 65ο χλμ έως 90ο χλμ
  • Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου
  • Επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου – Μεγάλης Παναγίας (θέση Χονδρό Δένδρο)
  • Επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας
  • Επαρχιακή οδό Αρναίας – Στανού
  • Παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης –Ιερισσού
  • Παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης –Ιερισσού (μέσω Χολομώντα)
  • Επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά)
  • Επαρχιακή οδό Πολυγύρου –Πλανών
  • Επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Γερακινής
  • Επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Καλυβών (μέσω Παντελιδά)
  • Εντός δημοτικού διαμερίσματος Πολυγύρου
  • Λόγω του χιονιού συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας, στην επαρχιακή οδό Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρρας» στην Πέλλα, ενώ κλειστή, εξαιτίας παγετού, είναικαι η επαρχιακή οδός Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Επίσης δεν κυκλοφορούν τα οχήματα στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), στο Κιλκίς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. 
Ημαθία
  • Επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου από 19,5ο χλμ έως 26ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου)
  • Παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από 89ο χλμ μέχρι όρια με Ν. Κοζάνης 98,3ο χλμ
  • Δημοτική οδό Νάουσας - Τρία Πέντε πηγάδια από 10ο χλμ έως 17ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο)
  • Επαρχιακή οδό Νάουσας - Σελίου από 15ο χλμ έως 20ο χλμ (Δ.Δ. Σελίου)
Πέλλα
  • Με αλυσίδες η κίνηση στην επαρχιακή οδό Άρνισσας – Χιονοδρομικού Κέντρου Βορράς, από 11ο χλμ έως Χιονοδρομικό Κέντρο
  • Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό  Κερασιάς – Χ/Κ «Βόρρας».
Κιλκίς
  • Με αλυσίδες η κίνηση στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Μεγ. Λιβαδιών Δήμου Παιανίας Κιλκίς
Αχαΐα
  • Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη διαδημοτική Οδό Τ.Κ. Περιστέρας Ακράτας, προς Χ/Κ Καλαβρύτων
Σημειώνεται ότι για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών στην ιστοσελίδα της αστυνομίας www.hellenicpolice.gr έχει ενεργοποιηθεί ειδικό μπάνερ που επικαιροποιείται σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και χρήση αλυσίδων σε όλη την επικράτεια.
Οδηγίες σε περίπτωση αποκλεισμού μέσα στο αυτοκίνητο:
  • παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας και φροντίστε να ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα. 
  • τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για τον ευκολότερο εντοπισμό σας από τις διασωστικές ομάδες.
  • εξοπλισμός όπως αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακός, κουβέρτες, νερό, πρόχειρο φαγητό, σταφίδες, σοκολάτες μπορεί να φανεί χρήσιμος.
Σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματος λόγω χιονιού οι οδηγοί θα πρέπει:
  • Να μην προσπαθήσουν να «γκαζώσουν» για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
  • Να μετακινήσουν δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξουν το χιόνι από τους τροχούς.
  • Να ειδοποιήσουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
  • Να παραμείνουν στο αυτοκίνητό τους και να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ώστε η εξάτμιση να είναι καθαρή από χιόνι.
Προβλήματα στη σιδηροδρομική γραμμή Ορεστιάδας
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ στην περιοχή της Ορεστιάδας  καταστράφηκε ολοσχερώς, στο ύψος της Τ.Κ Ορμενίου και σε μήκος 10 μέτρων, η σιδηροδρομική γραμμή Ορμενίου - Αλεξανδρούπολης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs