Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ενδεχόμενο παράτασης λίγων ημερών για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι φορολογικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του έτους


Το ενδεχόμενο παράτασης ορισμένων ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να γλιτώσουν τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία. Η παράταση θα είναι ολίγων ημερών και συγκεκριμένα μέχρι τις 5-6 Ιανουαρίου 2015.
teli
Εκτός από τα τέλη κυκλοφορία, προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να καταθέσουν τις πινακίδες αυτοκινήτων, για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και αλλαγών στο έντυπο Ε9.
Ειδικότερα Οι φορολογούμενοι τις επόμενες δύο ημέρες θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις εξής φορολογικές τους υποχρεώσεις:
- Καταβολή της 4ης δόσης του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων.
- Πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2015. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να καταβάλουν στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 1,2 δισ. ευρώ περίπου. Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει τις προθεσμίες πληρωμής των τελών μέχρι τις 5-6 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, συνεπάγεται πρόστιμο ισόποσο με την αξία των τελών κυκλοφορίας.
- Πληρωμή τς τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος για 100.000 φορολογούμενους.
- Κατάθεση Πινακίδων. Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.
Αν κατά τη διάρκεια του 2015 θέλουν να τις πάρουν πίσω, θα καταβάλλουν το σύνολο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, καθώς δεν κατατέθηκε τροπολογία για τέλη με τον μήνα. Σημειώνεται ότι για το 2014, όσοι φορολογούμενοι είχαν καταθέσει τις πινακίδες τους, μπορούσαν να τις πάρουν πίσω στη διάρκεια του έτους, καταβάλλοντας μόνο το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούσε στους εναπομείναντες μήνες του χρόνου.
- Υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων εντύπου Ε9 μέχρι και σήμερα το βράδυ (30/12/2014).
- Υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών. Μέχρι το τέλος του έτους επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να υποβάλλουν τις σχετικές καταστάσεις στην εφαρμογή του υπουργείο Οικονομικών μέσω του διαδικτύου.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs