Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Άρωμα συναίνεσης από Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο - Το τελευταίο "χαρτί" που θα εκλέξει πρόεδρο



Της Μαρίνας Μάνη

Προπομπός συναινετικών λύσεων που αναζητούνται για να επιτευχθεί η Προεδρική εκλογή, θεωρούνται οι σημερινές παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το στίγμα έδωσε η δήλωση του δεύτερου από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται: «Δεν θα αφήσουμε και δεν θα αφήσω -μιλώ προσωπικά, ειδικότερα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ αλλά και ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης- να χαθούν τα επιτεύγματα της χώρας και οι θυσίες του ελληνικού λαού. Και κυρίως δεν θα αφήσω αυτό να γίνει προεκλογικά, καθ΄ οδόν προς τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ή, αν αποτύχουμε, καθ΄ οδόν προς τις (σ.σ. άμεσες) εκλογές».

Λίγα λεπτά αργότερα, από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξεδόθη η ανακοίνωση για το «χαμήλωμα των τόνων» προκειμένου, όπως αναφέρει, να μην κυριαρχήσουν η «διχόνοια η λάσπη και οι ύβρεις» - αφού επιρρίπτει την ευθύνη στο «απίστευτο υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού της χώρας».

Φθινοπωρινές κάλπες και «γενναίος» ανασχηματισμός

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι στους δύο αρχηγούς έχουν φτάσει εισηγήσεις για μια πρόταση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρεία συναίνεση, ενόψει -κυρίως- της τρίτης ψηφοφορίας στις 29 Δεκεμβρίου.

Οι επιτελείς δεν δίνουν λεπτομέρειες, ωστόσο κάποιοι «υπενθυμίζουν» την πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι από ανεξάρτητους βουλευτές, για συμφωνία στην εκλογή Προέδρου και στην ημερομηνία των εκλογών.

Κατά τους ίδιους, οι κάλπες δεν θα πρέπει να στηθούν πριν από το φθινόπωρο, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς εσωτερική πίεση η διαπραγμάτευση και η συζήτηση για το χρέος. (σ.σ. για εκλογές στο τέλος του 2015 έχει μιλήσει δημοσίως και ο Σπύρος Λυκούδης).

Εάν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση και εάν ευοδωθεί το εγχείρημα, οι κυβερνητικές αλλαγές πρέπει να θεωρούνται δεδομένες μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Οχι με προσθαφαίρεση στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά με γενναίο άνοιγμα στις ευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις», λένε οι υποστηρικτές του σεναρίου – όπως έχει ήδη σημειώσει το Capital.gr


Πηγή:www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs