Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Προς ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού

Αμέσως μετά την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, την επόμενη Δευτέρα, θα αποκαλυφθεί ένα νέο πολιτικό τοπίο, αφού ήδη οι διεργασίες ανασύνθεσης είναι πυρετώδεις. Αν όπως όλα δείχνουν δεν μαζευτούν οι 180 και προκηρυχθούν εκλογές για τις 25 Ιανουαρίου ή τη 1 Φεβρουαρίου, τότε θα μάθουμε, επίσημα, για νέες εκλογικές συνεργασίες και για νέους πολιτικούς φορείς.
Ειδικότερα:
-Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται αποφασισμένος να συγκροτήσει νέο κόμμα, παρόλο που οι δημοσκοπήσεις οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι αποθαρρυντικές. Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει προκαταβολικά διάσπαση και ανησυχεί για τον αριθμό των βουλευτών και στελεχών που θα τον ακολουθήσουν. Σαχινίδης, Μωραϊτης, Κεδίκογλου θεωρείται βέβαιο ότι θα αλλάξουν βάρκα, Καρχιμάκης-Παναγιωτακόπολος έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ, ενώ γρίφος παραμένει η στάση των Μ. Χρυσοχοίδη και της Φ.Γεννηματά που οι αποφάσεις τους έχουν ειδικό πολιτικό βάρος στα εσωκομματικά.
-Ο Σταύρος Θεοδωράκης και Σπύρος Λυκούδης έχουν συμφωνήσει ότι το Ποτάμι θα συνεργαστεί με τους Μεταρρυθμιστές και μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες προς ρύθμιση. Ο Λυκούδης θα μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ένας αριθμός στελεχών των Μεταρρυθμιστών (Α. Παπαδόπουλος, Δ.Τσικαρδάνη κα) θα μπουν στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού. Ο Στ. Θεοδωράκης ζητά προσχώρηση προσώπων και όχι της κίνησης ως ολότητας, ο Σπ. Λυκούδης δεν πρόκειται να διαλύσει τους Μεταρρυθμιστές και κάπως έτσι θα μείνουν ικανοποιημένοι και οι δύο.
-Ο Ευ. Βενιζέλος μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας Ποταμιού-Μεταρρυθμιστών θα βρεθεί σε στρατηγικό αδιέξοδο ως προς τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης, αφού δεν υπάρχουν συμμετοχές, αλλά μόνο το ΠΑΣΟΚ που μάλιστα συρρικνώνεται. Το πιθανότερο, θα γίνει μια συνδιάσκεψη στα βιαστικά και το όνομα θα είναι ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, έτσι για να υπάρχει κάτι καινούργιο...
-Ο Α.Τσίπρας και ο Φ. Κουβέλης έχουν αποφασίσει την εκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ και αναζητείται η κατάλληλη φόρμουλα προκειμένου να μην διακινδυνευθεί το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Σύμφωνα με όσα είπε ο Φ. Κουβέλης στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση στη Κ.Ο και της ΕΕ, η ΔΗΜΑΡ δεν θα διαλυθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει δικαίωμα βέτο στις υποψηφιότητες βουλευτών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ, ενώ γίνεται προσπάθεια για νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να προστεθεί καιι η "προοδευτική συμμαχία' . Εκκρεμεί να γίνει η σχετική συζήτηση στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs