Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Οι εκλογές προ των πυλών: Σήμερα η τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς -ο οποίος έθεσε το Σάββατο ένα ουσιαστικά προεκλογικό πλαίσιο με τη συνέντευξη του στη ΝΕΡΙΤ- θα συγκαλέσει σήμερα στις δύο το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο εάν η ψηφοφορία στις 12 αποβεί άκαρπη. 
Η τρίτη και τελική ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας πραγματοποιείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι, με τις πιθανότητες να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας ισχνές και την κυβέρνηση έτοιμη για κάλπες.
Το Μαξίμου έχει ήδη ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συγκαλέσει σήμερα στις δύο το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο, δρομολογώντας τις εκλογικές εξελίξεις, με πιθανές ημερομηνίες προσφυγής στις κάλπες την 25η Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου. Το δεύτερο σενάριο φαντάζει μάλιστα πιο ισχυρό, ώστε το εκλογικό δίλημμα να βρίσκεται χρονικά πιο κοντά στη λήξη της δίμηνης παράτασης του τρέχοντος μνημονίου και την ανάγκη λήψης αποφάσεων για τη χρηματοδότηση της χώρας.
Το πολιτικό πλαίσιο ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας, αλλά κυρίως ενόψει πιθανών εκλογών, είχε θέσει άλλωστε ο κ.Σαμαράς με τη συνέντευξη του στη ΝΕΡΙΤ το απόγευμα του Σαββάτου. Ουσιαστικά κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, όπως σχολίαζαν και πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τα σενάρια αριστερής παρένθεσης για τα οποία είχε γράψει το news247- αν και βεβαίως τόνισε ότι δεν επιθυμεί εκλογές και ότι αυτές θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα.
Εξ ου και η έμφαση στην πόλωση με το ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να μιλά για πιστωτικό γεγονός σε περίπτωση εκλογικής νίκης της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που δημιούργησε αίσθηση δεδομένου ότι πρόσφατα αντίστοιχες δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη είχαν προκαλέσει αντιδράσεις και είχαν αναγκάσει σε διευκρινίσεις.
Η στρατηγική της πόλωσης είναι βεβαίως χρήσιμη σε κάλπες καθώς στόχος είναι το περαιτέρω κλείσιμο της ψαλίδας, δε διευκολύνει όμως την αναζήτηση ψήφων για εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας επιπλέον των 168 της δεύτερης ψηφοφορίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Νίκη Φούντα μετά την τηλεοπτική εμφάνιση του πρωθυπουργού το απόγευμα του Σαββάτου έκανε λόγο για “αυθόρμητη συνέντευξη Σαμαρά ως απάντηση σε όσους πίστευαν πως δε θέλει τις εκλογές. Αφού δήλωσε πως τον βολεύουν αλλά δε βολεύουν τη χώρα επιδόθηκε σε ρεσιτάλ αντισυριζαισμού. Η υποτιθέμενη εθνική συνεννόηση και συναίνεση πήγαν περίπατο. Κατά τα άλλα η ψήφος του βουλευτή έχει ονοματεπώνυμο.”
Αλλά και εκ των δεξιών του κοινοβουλευτικού φάσματος η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει κατά βάση εξαντλήσει τα όποια “μαξιλαράκια”. Ο Βύρων Πολύδωρας με άρθρο του απορρίπτει κάθε πιθανότητα να ψηφίσει Σταύρο Δήμα επιτιθέμενος σφόδρα στον κ.Σαμαρά.
Από τους 25 συνολικά ανεξάρτητους βουλευτές, οι 13 έχουν ήδη υπερψηφίσει τον κ.Δήμα και με δεδομένο ότι έξι με επτά εκ των υπόλοιπων έχουν καταστήσει σαφές πως θα καταψηφίσουν, θα απαιτείτο η διάσπαση των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (τουλάχιστον δέκα ψήφοι) για να εκλεγεί Πρόεδρος. Ο Φώτης Κουβέλης όμως κλίνει προς το ΣΥΡΙΖΑ και ο Πάνος Καμμένος επενδύει στην προσπάθεια εισόδου του στη Βουλή.
Εντύπωση προκάλεσε πάντως και το γεγονός ότι ο κ.Σαμαράς ερωτηθείς από τη ΝΕΡΙΤ έδειξε να μην ενοχλείται από τα σενάρια μεταβολής στάσης της Χρυσής Αυγής στην τρίτη ψηφοφορία, αλλά ούτε βεβαίως να τα υποδαυλίζει.
(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs