Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΔΝΤ: Επιστρέφουμε, πιθανώς, στην Αθήνα τον Ιανουάριο


Σε επιστροφή της Τρόικας εντός του Ιανουαρίου στοχεύει το ΔΝΤ. Η πιστωτική γραμμή είναι η μετεξέλιξη του προγράμματος δηλώνει ο Γουίλιαμ Μάρεϊ.
dnt-epistrefoume-pithanws-stin-athina-ton-ianouario

Για την μετεξέλιξη του υφιστάμενου προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε προληπτική γραμμή χρηματοδότησης μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης της τρόικας μίλησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου ενώ ερωτηθείς εάν οι πολιτικές εξελίξεις λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για την οικονομία, ο Μάρεϊ δήλωσε πως συνήθως υπάρχει μεταβλητότητα σε χώρες που διεξάγονται εκλογές.
 

Τι είπε ο Γουίλιαμ Μάρεϊ 

Ο Γουίλιαμ Μάρεϊ στην καθιερωμένη ενημέρωση  των συντακτών στην Ουάσιγκτον ερωτηθείς για το επόμενο στάδιο στη σχέση της Ελλάδας με το ΝΔ ανέφερε: «Έχουμε την αίσθηση ότι οι ελληνικές Αρχές προτίθενται να ζητήσουν το υφιστάμενο πρόγραμμα (Extended Arrangement) να καταστεί προληπτική γραμμή(precautionary line)».
Διευκρίνισε πως δεν έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα των ελληνικών αρχών αλλά αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.
Ο κ. Μάρεϊ είπε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις που μια χώρα με πρόγραμμα στο ΔΝΤ επανακτά την επαφή με τις αγορές, το πρόγραμμα του Ταμείου μετατρέπεται σε προληπτική χρηματοδοτική γραμμή.
Και αυτό για να γνωρίζουν ,όπως είπε, οι αγορές πως υπάρχει διαθέσιμη χρηματοδότηση εάν η χώρα τη χρειαστεί.
Ρωτήθηκε επίσης για το χρόνο επιστροφής του πλήρους κλιμακίου στην Αθήνα και αν οι πολιτικές εξελίξεις μπορεί να αποτρέψουν αυτή την επιστροφή απέφυγε να είναι σαφής και επέμεινε «Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στην Αθήνα τον Ιανουάριο».
Προσδιόρισε τα δημοσιονομικά ως ένα απο τα σημαντικότερα θέματα της διαπραγμάτευσης.

Ηξερε το ΔΝΤ για τις προθέσεις Σαμαρά;  

Ερωτηθείς εάν ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε για τις πολιτικές του πρωτοβουλίες την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την σχετική επικοινωνία. 
Ομοίως, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει για το εάν στελέχη του ΔΝΤ έχουν με οπουδήποτε τρόπο έλθει σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. 

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs