Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Φρικαλέα επίθεση Ταλιμπάν σε σχολείο του στρατού, 84 μαθητές νεκροί - Εγκλωβισμένοι μαθητές και δάσκαλοι



Φρικαλέα επίθεση Ταλιμπάν σε σχολείο του στρατού, 84 μαθητές νεκροί
Μαθητές απομακρύνονται ενώ στρατιωτικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει τις εγκαταστάσεις του σχολείου   (Φωτογραφία:  Reuters )


Πεσαβάρ
Βάρβαρη επίθεση των Ταλιμπάν σε σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσαβάρ του Πακιστάν: Σύμφωνα με την ηγεσία της περιφέρειας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 84 μαθητές. Οι περίπου 500 μαθητές και δάσκαλοι του σχολείου είχαν εγκλωβιστεί στις εγκαταστάσεις του μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφέρειας που βρίσκεται η Πεσαβάρ, τον οποίο επικαλείται το Reuters, στην επίθεση σκοτώθηκαν περίπου 100 άτομα, τα 83 εκ των οποίων ήταν μαθητές του σχολείου.

Ο επικεφαλής της περιφέρειας, ο Παρβάζι Χατάκ, ανέφερε πως 60 σοροί βρίσκονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο CMH και άλλες 24 στο νοσοκομείο Lady Reading.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές από το δεύτερο νοσοκομείο θέλουν τα παιδιά να είχαν πυροβοληθεί στο στήθος σαν να εκτελέστηκαν.
7 φωτογραφίες
Οι δράστες ήταν τουλάχιστον έξι και, φορώντας στρατιωτική στολή, εισέβαλαν στο σχολείο το πρωί της Τρίτης και άνοιξαν πυρ, πρόσθεσε πηγή μέσα από το σχολείο. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αμέσως οργάνωση των Ταλιμπάν.

Οι ένοπλοι πήραν ομήρους τους 500 μαθητές και δασκάλους, σύμφωνα με αξιωματικούς του στρατού που βρίσκονταν επί τόπου. Σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters στο σημείο, σφοδρές ανταλλαγές πυρών ακούστηκαν από το εσωτερικό του σχολείου.

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν είχαν προειδοποιήσει ότι θα εντείνουν τις επιθέσεις τους μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον θέσεών τους σε περιοχές που ο έλεγχος της κεντρικής κυβέρνησης είναι μειωμένος.

Μετά τις αναφορές για το θάνατο δεκάδων μαθητών, οι Ταλιμπάν ανέφεραν ότι επιτέθηκαν στο σχολείο «επειδή ο στρατός επιτίθεται στις οικογένειές μας και θέλουμε να νιώσουν τον πόνο μας».


 
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs