Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 7 το απόγευμα - Οι ζυμώσεις συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το Μαξίμου αντιμετωπίζει ως “αδιευκρίνιστη” και όχι ως αρνητική ψήφο τα παρών και στρέφει τη συζήτηση στις 29 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις. Παιχνίδια στο παρασκήνιο από ανεξάρτητους με στόχο την αναζήτηση προτάσεων συναίνεσης. 

Μέχρι τις επτά σήμερα το απόγευμα, οπότε θα ξεκινήσει η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι ζυμώσεις στο πολιτικό παρασκήνιο συνεχίζονται. Και είναι μόνο η αρχή, καθώς το παιχνίδι μεταξύ των κομμάτων, με πρωταγωνιστές τους ανεξάρτητους βουλευτές και τους βουλευτές των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, θα ενταθεί όσο πλησιάζει η τρίτη ψηφοφορία της 29 Δεκεμβρίου, στον απόηχο της πόλωσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις συνέπειες μίας ενδεχόμενης πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης.
Σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις, αλλά και γνωρίζοντας τις διαθέσεις ανεξάρτητων βουλευτών ή βουλευτών μικρότερων κομμάτων που δεν επιθυμούν να “καρφωθούν” από την πρώτη ψηφοφορία, το Μαξίμου αντιμετωπίζει τα “παρών” ως αδιευκρίνιστη και όχι ως αρνητική ψήφο, προκαλώντας πάντως καυστικά σχόλια ακόμη και από γαλάζια στελέχη.
Επί της διαδικασίας πάντως, ξεκαθαρίστηκε χθες ότι η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί κανονικά και όχι ως ονομαστική με ψηφοδέλτια, ενδεχόμενο που θα μετέτρεπε τον κανονισμό της Βουλής σε λάστιχο και θα είχε ως μόνο στόχο να αποφευχθεί η δυσάρεστη εικόνα να αποδοκιμάζονται από συναδέλφους τους βουλευτές ή βουλευτές μικρών κομμάτων που θα ήθελαν να ψηφίσουν το Σταύρο Δήμα. Ο κανονισμός όμως δύσκολα θα μπορούσε να παρερμηνευθεί (και ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνομιλώντας χθες με δημοσιογράφους στη Βουλή διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε ποτέ τέτοια σκέψη) και έτσι οι βουλευτές θα κληθούν είτε να πουν το όνομα του Σταύρου Δήμα είτε να δηλώσουν παρόντες.
Στους 155 της δικομματικής αναμένεται να προστεθούν ήδη από την πρώτη ψηφοφορία σήμερα οι Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Νταβρής, Κατερίνα Μάρκου, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης , Παναγιώτης Μελάς, δηλαδή 161 ως πρώτη βάση. Το νούμερο όμως ενδέχεται να είναι και μεγαλύτερο εάν τελικά ο Κώστας Γιοβανόπουλος ψηφίσει Σταύρο Δήμα από σήμερα (ανεβάζοντας τις θετικές ψήφους στις 162) και επιβεβαιωθεί ότι οι προερχόμενοι από τη Χρυσή Αυγή ανεξάρτητοι βουλευτές Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (τελικό πιθανό σκορ 164).
Παρών, το οποίο όμως απλώς αποτελεί προθάλαμο για πιθανή αλλαγή στάσης μέχρι την τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου, αναμένεται να δηλώσουν σήμερα ο Πέτρος Τατσόπουλος (που επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα με το Ποτάμι και μένει να φανεί εάν θα είναι ο μόνος ανεξάρτητος ή αριστερός βουλευτής που θα οδεύσει στο κόμμα του Σταύρου Θοδωράκη) και ο Βασίλης Οικονόμου.
Εκ των δεξιών ανεξαρτήτων βουλευτών ο Γιάννης Κουράκος (ο οποίος χθες με δήλωση του αμφισβήτησε ευθέως κατά πόσον ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να αποφευχθούν οι εκλογές) και ο Γιώργος Κασαπίδης, ενδέχεται σε πρώτη φάση να προσανατολιστούν στο “παρών”, αφήνοντας όμως ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα εφόσον το Μαξίμου αποδεχθεί μία πρόταση συναίνεσης στη λογική της κυβέρνησης εθνικού σκοπού. Το περιβάλλον πάντως μέχρι στιγμής απορρίπτει κάθε συζήτηση, ειδικά όταν προϋπόθεση είναι η αλλαγή πρωθυπουργού, όμως οι υπόγειες διαβουλεύσεις γίνεται αντιληπτό ότι ουσιαστικά θα ξεκινήσουν αφότου ολοκληρωθεί η αποψινή ψηφοφορία.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs