Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Πρόεδρος από το λαό, αν δεν βρεθούν 180


Πρόταση της Ν.Δ.

Εκλογές όχι για κυβέρνηση αλλά για εκλογή Προέδρου από τους πολίτες προβλέπει η πρόταση της ΝΔ, αν δεν βρίσκονται οι 180 βουλευτές.
samprop
Ζήτημα χρόνου, εάν βέβαια εξελιχθούν ομαλά οι διαβουλεύσεις με την τρόικα, είναι η παρουσίαση της γαλάζιας πρότασης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που προτείνει ο Αντ. Σαμαράς και επεξεργάστηκε επιτροπή υπό τον Πρ. Παυλόπουλο.
Η πρόταση, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή υπογεγραμμένη από το σύνολο των γαλάζιων βουλευτών προκειμένου να ανοίξει και επισήμως η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, αγγίζει και το θέμα της Προεδρικής εκλογής, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, τους επόμενους μήνες.
Στη γαλάζια πρόταση, και καθώς υπήρχε ο κίνδυνος η προεδρευομένη Δημοκρατία να μετατραπεί σε Προεδρική, δεν προβλέπεται τελικά μόνιμη εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας από τους πολίτες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει, κιόλας, ότι δεν θα κληθούν να ψηφίσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση της Ν.Δ. διατηρούνται οι τρεις σημερινές ψηφοφορίες για την ανάδειξη Προέδρου από τη Βουλή (από 200 βουλευτές τουλάχιστον στις δύο πρώτες ή από 180 στην τρίτη). Ωστόσο, εάν αυτές καταστούν άκαρπες δεν θα προβλέπεται διάλυση της Βουλής αλλά προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία για την εκλογή Προέδρου. Υποψήφιοι για την εκλογή τους απευθείας από τους πολίτες θα μπορούν να είναι μόνον πρόσωπα που ήταν υποψήφιοι και στην κοινοβουλευτική διαδικασία, προκειμένου έτσι να μην υπάρχει η δυνατότητα μίας υποψηφιότητας – έκπληξη, η οποία θα «ακυρώνει» τις κομματικές προτάσεις που προηγήθηκαν.


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs