Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Τετ α τετ Σαμαρά - Βενιζέλου με το βλέμμα στο eurogroup και την... Άγκυρα


Αναζητείται γραμμή έναντι των απαιτήσεων της τρόικας και των προκλήσεων της Τουρκίας.
samarasvenizelos
Νέο ραντεβού στις 12:30 το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιήσουν, στο Μαξίμου, οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος. Λίγες ώρες πριν την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup όπου και αναμένεται να αρχίσει να συζητείται η ελληνική λύση αλλά και μερικά 24ώρα πριν την τριμερή σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στο Κάιρο, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί καλούνται για άλλη μία φορά να καταλήξουν στη στρατηγική που θα ακολουθηθεί.
Στο πρώτο σκέλος της συνάντησης, σχετικά με την τρόικα και το Eurogroup, στη σύσκεψη θα συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, στον απόηχο αφενός των δηλώσεων Μέρκελ και Μοσκοβισί αλλά και των πληροφοριών ότι η τρόικα δεν βρίσκει επαρκείς τις θέσεις που έχει στείλει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Επιδίωξη των δύο ανδρών είναι να εξασφαλιστεί, κατά το αυριανό Eurogroup, η επιστροφή των ελεγκτών στην Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση. Άλλωστε, η Αθήνα αντιμετώπισε θετικά τις χθεσινές δηλώσεις του γάλλου Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί, ο οποίος και οριοθέτησε τη λήψη των αποφάσεων για την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν είναι μόνον η Αθήνα αλλά, όπως αποδεικνύεται, και οι Βρυξέλλες που επιδιώκουν την ταχεία επίλυση της εκκρεμότητας. Ωστόσο, αυτό δεν θα γίνει αναίμακτα καθώς παραμένουν σειρά ανοικτών θεμάτων από το ασφαλιστικό και τα εργασιακά μέχρι το ΦΠΑ και τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Το δεύτερο σκέλος της συνάντησης Σαμαρά – Βενιζέλου θα απασχολήσει, προφανώς, η αυξανόμενη ένταση εκ μέρους της Άγκυρας, χωρίς μάλιστα να επιδεικνύει αποκλιμάκωσης παρά τις παρεμβάσεις και του αμερικανικού παράγοντα. Μόλις χθες, άλλωστε, τουρκική κορβέτα έκοβε βόλτες στο Αιγαίο. Η διαχείριση της τουρκικής προκλητικότητας είναι κρίσιμη καθώς την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος και από τον Ευ. Βενιζέλο, θα βρίσκεται στην Κύπρο όπου και θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς του νησιού και θα μιλήσει στη Βουλή ενώ την επομένη θα μεταβεί και στο Κάιρο για την τριμερή Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου.
Οι εξελίξεις, άλλωστε, στα δύο αυτά μέτωπα, της τρόικας και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό και το κλίμα υπό το οποίο ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει την εκλογή Προέδρου από αυτή τη Βουλή και την αποτροπή των πρόωρων εκλογών, που ζητά ο κ. Αλ. Τσίπρας.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs