Τρέχει να προλάβει τα χειρότερα η Κυβέρνηση και στέλνει γραπτό υπόμνημα στους δανειστές με τις θέσεις της μετά το τελεσίγραφο Βρυξελλών και ΔΝΤ.
Υπό καθεστώς πίεσης η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει, ίσως και αύριο, με γραπτό υπόμνημα σε Βρυξέλλες και ΔΝΤ με τις θέσεις της για τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης, να διασκεδάσει τις ανησυχίες των δανειστών και να «ανοίξει» έτσι ο δρόμος της επιστροφής των εκπροσώπων της τριμερούς στην Αθήνα.
Η πλευρά των δανειστών από τη συνάντηση στο Παρίσι, είχαν ζητήσει συγκεκριμένο πλαίσιο για το «τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση».
Οι δανειστές από τη συνάντηση στο Παρίσι, είχαν ζητήσει συγκεκριμένο πλαίσιο για το «τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση», αλλά μέχρι και σήμερα η ελληνική πλευρά δεν έχει απαντήσει, με αποτέλεσμα η Τρόικα να διαμηνύσει ότι δεν έρχεται στην Αθήνα αν δεν υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο για την πορεία των «ανοιχτών» θεμάτων.
Την ίδια βέβαια ώρα καθυστερεί μεταρρυθμίσεις που η ίδια έχει συμφωνήσει και «περάσει» από τη Βουλή φτάνοντας στην κυριολεξία την ύστατη ώρα, αφού μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 18 Δεκεμβρίου πρέπει να έρθει σε συμφωνία με την Τρόικα.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιμένουν ότι η Τρόικα θα έρθει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, κάτι που μέχρι σήμερα φαντάζει δύσκολο, αφού οι θέσεις της ελληνικής πλευράς για μείζονα θέματα όπως το ασφαλιστικά και τα εργασιακά πόρρω απέχουν από όσα εμφανίζεται μέχρι αυτή την στιγμή να ζητούν οι δανειστές.
Ωστόσο το τοπίο για την Κυβέρνηση είναι κάτι παραπάνω από θολό. Κι αυτό διότι παρά τις Πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αφήσει την προεδρική εκλογή να γίνει παράγοντας πολιτικής αστάθειας, πληθαίνουν τα δείπνα και οι συναντήσεις με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα.
Την ίδια ώρα ενόχληση προκαλούν στο Μαξίμου οι αναφορές για ανάγκη συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι εντός της Κ.Ο. της ΝΔ ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή σήμερα ο Ν. Δένδιας για τα «κόκκινα» δάνεια, ενώ και η μετάβαση του από το ΥΑΑΝ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έγινε αντικείμενο εσωκομματικών σχολίων με φόντο τη «μάχη» της διαδοχής στη Ν.Δ.
Την ίδια ώρα ενόχληση προκαλούν στο Μαξίμου οι αναφορές κορυφαίων στελεχών του κόμματος, όπως της καςΜπακογιάννη, για ανάγκη συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού.
'Όπως σημειώνουν συνεργάτες του κ. Σαμαρά η Αξιωματική Αντιπολίτευση «δεν έχει καμία διάθεση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου» και εντάσσει στους σχεδιασμούς «ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκαλώντας αμηχανία στον Κάρολο Παπούλια».
Για το Μαξίμου προτεραιότητα είναι η «σύγκρουση» με τον ΣΥΡΙΖΑ «επί τη βάσει των προτάσεων για την επόμενη ημέρα της χώρας» εκεί που κατά τη γνώμη τους «είναι το αδύνατο σημείο της Κουμουνδούρου».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.