Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι Ρεπουμπλικανοί παίρνουν τη Γερουσία και ελέγχουν όλο το Κογκρέσο


Οι Ρεπουμπλικανοί παίρνουν τη Γερουσία και ελέγχουν όλο το Κογκρέσο
O Ρεπουμπλικάνος Μιτς ΜακΚονελ πρόκειται να γίνει ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Ουάσινγκτον
Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα παίρνει τον έλεγχο της Γερουσίας, στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές, αυξάνοντας την ισχύ του στα τελευταία δύο χρόνια της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ: Oι προβλέψεις, βάσει exit poll και πρώτων αποτελεσμάτων, δίνουν στους Ρεπουμπλικανούς τουλάχιστον 52 από τις 100 έδρες του Σώματος.

Με ενισχυμένο επίσης τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ολόκληρο πλέον το Κογκρέσο είναι Ρεπουμπλικανικό. Οι Δημοκρατικοί ήλεγχαν μέχρι πρότινος τη Γερουσία και οι Ρεπουμπλικανοί μόνο τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Με τις κάλπες των ενδιάμεσων εκλογών την Τρίτη, ο Μπαράκ Ομπάμα μένει τα τελευταία δύο χρόνια της θητείας του στο Λευκό Οίκο με το αντίπαλο κόμμα να ελέγχει το Λόφο του Καπιτωλίου.

Τα πρώτα αποτελέσματα το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) εμφανίζουν τηΓερουσία ρεπουμπλικανική με πλειοψηφία τουλάχιστον 52 εδρών σε σύνολο 100. Οι έδρες των Δημοκρατικών είναι τουλάχιστον 44 ή 45, με την εικόνα σε τρεις ή τέσσερις έδρες να μην είναι ακόμη ξεκάθαρη.

Στη Γερουσία, τουλάχιστον επτά έδρες εμφανίζονται έτσι να αλλάζουν χέρια.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία και πριν βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών, η εικόνα είναι ανάλογη. Οι Ρεπουμπλικανοί ενισχύουν την πλειοψηφία τους σε τουλάχιστον 235 έδρες σε σύνολο 435 μελών και οι μειοψηφούντες Δημοκρατικοί υποχωρούν σε 157 έδρες.

Στο δεύτερο Σώμα στο Κογκρέσο αλλάζουν έτσι χέρια τουλάχιστον δέκα έδρες.

Και στις ξεχωριστές κάλπες για τους κυβερνήτες (σε 36 πολιτείες, οι Ρεπουμπλικανοί μπορούν να υπερηφανεύονται για το αποτέλεσμα. Μετά την κάλπη, από τις συνολικά 50 πολιτείες, οι Ρεπουμπλικανοί εμφανίζονται να έχουν εκλέξει τουλάχιστον 30 κυβερνήτες.
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs