Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Τριμερής συνάντηση... τακτικισμών


Η κυβέρνηση "δείχνει" την αξιωματική αντιπολίτευση ως υπεύθυνη για ενδεχόμενο ναυάγιο στη συμφωνία καθώς και για πιθανές εκλογές, νίπτοντας τας δικάς της χείρας
Της Βίκυς Σαμαρά 
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα μπορεί να μην πραγματοποιηθεί, χθες όμως έλαβε χώρα σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης μία τριμερής συνάντηση... τακτικισμών. 
Πράγματι υπήρξε όπως είχε γράψει το news247 εισήγηση στο Μαξίμου να κληθεί ο κ.Τσίπρας από τον κ.Σαμαρά να συναινέσει είτε στην προεδρική εκλογή είτε στη συμφωνία, αλλά επί της ουσίας στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για μετάβαση στην επόμενη ημέρα χωρίς εκλογές, κάτι που άλλωστε δεν διαψεύστηκε στην πραγματικότητα χθες- αυτό που επισήμαινε το πρωθυπουργικό περιβάλλον σε όλους τους τόνους ήταν πως μία συνάντηση δεν έχει νόημα από την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ την υπονομεύει εκ των προτέρων.
Η σκέψη για πρόσκληση-πρόκληση στον κ.Τσίπρα δεν είχε γίνει όμως έτσι κι αλλιώς επειδή το πρωθυπουργικό επιτελείο περίμενε ότι πράγματι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμφωνούσε να αυτοκτονήσει πολιτικά. Αλλά στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού τακτικής, προκειμένου να καταδειχθεί ως υπεύθυνος ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο για ενδεχόμενο ναυάγιο στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για την επόμενη ημέρα, όσο και για πιθανές εκλογές.
Αυτά τα δύο εξάλλου συνδέονται μεταξύ τους, καθώς όλο και περισσότεροι στην Αθήνα υποπτεύονται ότι οι εταίροι και δανειστές ενδεχομένως ροκανίζουν το χρόνο περιμένοντας να λυθεί πρώτα το πολιτικό ζήτημα που δημιουργεί το ορόσημο της προεδρικής εκλογής. Σε κάθε περίπτωση, είτε με συμφωνία είτε χωρίς, το Μαξίμου σκοπεύει να “δείχνει” το ΣΥΡΙΖΑ ως υπαίτιο για πιθανές δυσάρεστες εξελίξεις.
Το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου απάντησε στον τακτικισμό της κυβέρνησης με ένα δικό της τακτικισμό, δηλώνοντας θετική σε συνάντηση Σαμαρά- Τσίπρα αλλά με τον όρο να μη συμμετάσχει σε αυτή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλο και προκαλώντας με τη σειρά της μία νέα αντίδραση τακτικής από το ΠΑΣΟΚ, αξιοποιήθηκε από το Μαξίμου σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο. Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ανέλαβαν με ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις να περάσουν τη γραμμή πως δεν είναι δυνατόν να γίνει ουσιαστικός διάλογος με τους όρους που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εν τω μεταξύ η επιστροφή της τρόικας ακόμη βρίσκεται στον αέρα, καθώς παραμένει θολό το τοπίο στη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση να μην έχει ξεπεράσει τα εσωτερικά της ζητήματα, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι τη Δευτέρα, τελευταία προθεσμία προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα το review και να δρομολογηθούν τα πράγματα μέχρι το τέλος του χρόνου. Το υπουργείο Οικονομικών πιέζει να υπάρξει άμεσο ξεκαθάρισμα με την τρόικα γνωρίζοντας ότι διαφορετικά δεν θα μπορεί να διαπραγματευτεί τη συμφωνία της επόμενης ημέρας, όμως τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς δεν μπορούν να περάσουν από τη Βουλή νέες δυσάρεστες αποφάσεις.
(Φωτογραφία: Sooc.gr)
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs