Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Παρωδία - Πως από την ανάγκη αναδιάρθρωσης, καταλήξαμε στο πιστοποιητικό βιωσιμότητας και στο τέλος…"έχουμε βιώσιμο χρέος"

Οι μεταμορφώσεις της ελληνικής πλευράς στο θέμα του χρέους....αποδείχθηκαν απαράδεκτες...
Οι μεταμορφώσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα του χρέους των 322 δισεκ. (317,4 δισεκ με βάση διαφορετική μεθοδολογία καταγραφής) είναι πραγματικά…εξωπραγματικές.
Το ελληνικό χρέος που ήταν 317 δισεκ. το 2013 και έφθασε στα 322 δισεκ. το 2014 είχε χαρακτηριστεί μη βιώσιμο με την ελληνική κυβέρνηση επικοινωνιακά εκείνη την περίοδο να προβάλλει το βασικό επιχείρημα….ότι θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για μια ρεαλιστική και βιώσιμη λύση.
Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ αρχικώς εξεταζόταν και το haircut μετά τις αρνήσεις της Γερμανίας και το Γιάννη ξέχνα το που είπε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών στον τότε έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα…η ελληνική κυβέρνηση, άρχισε να επικοινωνεί εναλλακτικά σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους προβάλλοντας την λύση της επιμήκυνσης και της μείωσης των επιτοκίων.
Η λύση – ημίμετρο της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων τέθηκε ψηλά στην ατζέντα πολιτικής διαπραγμάτευσης και επικοινωνιακής  στρατηγικής της κυβέρνησης.
Στην πορεία όμως, ο ΟΔΔΗΧ και ο Βενιζέλος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να προβάλλουν το επιχείρημα ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται καμία αναδιάρθρωση.
Ο έλληνας πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς έκανε ένα μεγάλο βήμα στην λεκτική επικοινωνιακή του στρατηγική και έχοντας εγκαταλείψει την λέξη αναδιάρθρωση του χρέους….άρχισε να μιλάει για πιστοποιητικό βιωσιμότητας.
Ο Βενιζέλος προσφάτως επανήλθε δηλώνοντας ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.
Η εικόνα που δίνει η Ελλάδα στο εξωτερικό είναι η απόλυτη σύγχυση.
Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους ή όχι;
Οι ξένοι παρακολουθούν τον πρωθυπουργό να δηλώνει τα περί πιστοποιητικού βιωσιμότητας και τον Βενιζέλο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει βιώσιμο χρέος.
Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις δηλώνει ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο και χρειάζεται ολική αλλά όχι μονομερή επαναδιαπραγμάτευση.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταλείψει το haircut  αλλά επιμένει στα της βιωσιμότητας του χρέους.
Ποια είναι η θέση της Ελλάδος για το χρέος;
Για να απαντηθεί το ερώτημα αυτό θα πρέπει να απαντηθεί ένα άλλο ερώτημα.
Τι άλλαξε και τα 317 δισεκ. που ήταν το χρέος το 2013 χαρακτηρίζονταν μη βιώσιμο χρέος από την κυβέρνηση και τον Νοέμβριο του 2014 με χρέος στα 322 δισεκ. δηλαδή αυξημένο να θεωρείται από ορισμένους έλληνες πολιτικούς ότι το χρέος είναι βιώσιμο;
Τι άλλαξε;
Η πολιτική προπαγάνδα και η ευτελής επικοινωνιακή τακτική αυτών που άλλα έλεγαν το 2013 και άλλα υποστηρίζουν το 2014 παρ΄ ότι το χρέος έχει επιδεινωθεί σε απόλυτα μεγέθη.
Με όλα αυτά έχουν υπάρξει διαρροές στον διεθνή τύπο ότι η ΕΕ εξετάζει όλα τα δεδομένα και σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται από αξιωματούχους των Βρυξελλών, η Ευρωζώνη εμφανίζεται προβληματισμένη για το εάν πρέπει να υπάρξει νέος γύρος αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τον οποίο προσδοκά η Ελλάδα, καθώς οι μεταρρυθμίσεις που έχει μέχρι στιγμής υλοποιήσει η Αθήνα και η βελτίωση των προοπτικών της οικονομίας αλλάζουν τους αριθμητικούς συσχετισμούς.
Κοινώς η ΕΕ σαν να τα γυρνάει για το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Αυτό σε απλά ελληνικά ονομάζεται αποτυχία της ελληνικής πολιτικής.


Embedded image permalink

www.bankingnews.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs