Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Καταρρέουν τα έσοδα του δημοσίου

Φόβοι από το υπ. Οικονομικών εν όψει τρόικας


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την πορεία των δημοσίων εσόδων, η εξέλιξη των οποίων θα κρίνει επί της ουσίας τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της χώρας, που θα ξεκινήσουν καλώς εχόντων των πραγμάτων στα μέσα Νοεμβρίου.
tamia
Οι 851.000 και πλέον νέοι ληξιπρόθεσμοι οφειλές που για διάφορους λόγους δεν ανταποκρίθηκαν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις έχουν δημιουργήσει πονοκέφαλο στο υπουργείο Οικονομικών που διαπιστώνει ότι πολύ δύσκολα θα πιάσει τους στόχους που έχουν τεθεί για το σύνολο του έτους.
Αρκετοί από τους νέους οφειλέτες δεν πλήρωσαν αναμένοντας τη νέα ρύθμιση ενώ άλλοι δεν κατέβαλλαν την πρώτη δόση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων περιμένοντας να γίνει νέα εκκαθάριση και να περασθούν οι εκπτώσεις που δικαιούνται. Με το έναν ή άλλο τρόπο δεν καταβλήθηκαν φόροι στο ελληνικό δημόσιο άνω των 500. Εκατ. ευρώ.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι με τη νέα ρύθμιση για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τα δημόσια έσοδα θα παρουσιάσουν υστέρηση τόσο μέχρι το τέλος του έτους όσο και στο πρώτο τρίμηνο του 2015. Εξηγούν δε, ότι μέχρι να ρολάρει η νέα ρύθμιση θα περάσει καιρός δεδομένου ότι οι δόσεις είναι πολλές και τα ποσά που καταβάλλονται μηνιαίως μικρά.
Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα είναι το ποσό που θα εισπράξει το δημόσιο από τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ακόμα και η τρόικα έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών ανάλυση των εσόδων που θα εισπράχθούν από τη ρύθμιση τόσο συνολικά όσο και ανά έτος. Επίσης έχει ζητήσει το ποσό που θα χαθεί δεδομένου ότι αρκετοί από αυτούς που πληρώνουν κανονικά σήμερα θα σταματήσουν (όπως συνέβει και με τους 851.000 νέους οφειλέτες)να πληρώνουν.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs