Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ στο «πατριωτικό» κοινό


Επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με φόντο το Κυπριακό

Γέφυρα επικοινωνίας με τους συντηρητικούς ψηφοφόρους που αυτοπροσδιορίζονται ως «πατριώτες» επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση, με τη σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μία μέρα μετά την εκδήλωση της τουρκικής προκλητικότητας στην ΑΟΖ της Κύπρου με το σεισμογραφικό πλοίο «Μπαρμπαρός».
16
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταβαίνει σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θα έχει συνάντηση με την πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία. Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας έχει εξαιρετική σχέση με τον απερχόμενο υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος σε δύο εβδομάδες θα αναλάβει καθήκοντα επιτρόπου Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ε.Ε.
Πολυσυλλεκτικότητα
Η επίσκεψη Τσίπρα γίνεται στη σκιά της τουρκικής δραστηριότητας στην κυπριακή ΑΟΖ και αποτελεί, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μία ευκαιρία προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να δείξει πως ασχολείται και με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής -τα λεγόμενα και «εθνικά θέματα».
Εξάλλου, αρκετά ποιοτικά ευρήματα συγκεκριμένων δημοσκοπήσεων, που έχουν αναλυθεί στην Κουμουνδούρου, δείχνουν ότι αρκετοί συντηρητικοί ή πατριώτες ψηφοφόροι συνεχίζουν να αισθάνονται μεγάλη απόσταση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επειδή το θεωρούν «ενδοτικό» στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. «Είναι κρίμα να συμφωνούν με εμάς στα του Μνημονίου και της οικονομίας και να μένουν μακριά μας για θεωρητικά θέματα και συζητήσεις», τονίζει κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, προσθέτοντας σκωπτικά ότι «ο μόνος πόλεμος που έχουμε τώρα είναι οικονομικός και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε».
Άλλωστε, σύμφωνα και με τον πολιτικό σχεδιασμό της Κουμουνδούρου, οι «κινήσεις καλής θελήσεως» προς τα συντηρητικά εκλογικά ακροατήρια αποτελούν μία ακόμη πτυχή της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκει τη δημιουργία ενός προφίλ πολυσυλλεκτικού κόμματος -δηλαδή ενός κόμματος εξουσίας.
«Τουρκική πρόκληση»
Τον... δρόμο του Αλέξη Τσίπρα προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστρωσε ήδη από χθες το τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, καταλογίζει στην Τουρκία «πρόκληση», καίτοι τέτοιου τύπου διατυπώσεις δε συνηθίζονται σε ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου. «Η τελευταία πρόκληση της Τουρκικής Κυβέρνησης σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κλιμακώνεται με την είσοδο του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους Barbaros τις πρωινές ώρες σήμερα στην κυπριακή ΑΟΖ, πράξη που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα στα ανατολικά της Κύπρου ξεκινούν ασκήσεις του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού , ενώ το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η αεροπορία και το ναυτικό του ξεκινούν κοινές ασκήσεις με την Κύπρο με πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη. Σε μια εύφλεκτη περιοχή , όπου η εμφύλια σύρραξη στη Συρία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και η προέλαση των Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους είναι γεγονός τόσο στη βόρεια Συρία, όσο και στο Ιρακινό Κουρδιστάν και το κεντρικό Ιράκ, αποτελούν μια πρωτόγνωρη και άκρως επικίνδυνη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων για την περιοχή που δυναμιτίζει όλη τη Μέση Ανατολή και τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου», διαπιστώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεσμευόμενο πως «θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις σε κινηματικό και κοινοβουλευτικό πεδίο, μέσα και έξω από την Ελλάδα, ώστε να τερματιστεί η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και να ευοδωθεί ένας πραγματικός και ουσιαστικός διάλογος για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, προκειμένου οι δυο κοινότητες να συμβιώσουν ειρηνικά και αρμονικά σε μια δικοινοτική διζωνική Κύπρο με μία κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατούς κατοχής, χωρίς Νατοϊκή κηδεμονία».
http://www.matrix24.gr/2014/10/anigma-siriza-sto-patriotiko-kino/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs