Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Το πολιτικό «όλα για όλα» Σαμαρά-Βενιζέλου



To σχέδιο Σαμαρά- Βενιζέλου που αναμένουν να οδηγήσει στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο και ο γρίφος των 180.
to-politiko-ola-gia-ola-samara-benizelou




Η εκλογική ετοιμότητα για τον Μάρτιο του 2015 την οποία κάλεσε τις κινήσεις της  Δημοκρατικής παράταξης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει εκληφθεί ως «επαναστατική γυμναστική» από στελέχη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να κατευνάσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις και να θέσει σε κίνηση τον μηχανισμό του Κινήματος ενόψει του προγραμματισμένου συνεδρίου.
Ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης με την ψήφο εμπιστοσύνης επιδιώκουν να αναλάβουν ξανά την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ 
Έμπειρα στελέχη του Κινήματος σημειώνουν ότι στο πίσω μέρος του σχεδιασμού του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν είναι η πραγματοποίηση εκλογών τον ερχόμενο Μάρτιο αλλά η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που θα επέλθει – όπως εκτιμούν- υπό την πίεση των πολιτικών εξελίξεων τους επόμενους μήνες. «Στις σημερινές συνθήκες είναι σημαντικός πολιτικός χρόνος η χρονική απόσταση των τεσσάρων μηνών μέχρι τον Μάρτιο», σημειώνουν στο The TOC συνεργάτες του Ευάγγελο υ Βενιζέλου. 
Η εκλογική ετοιμότητα για τον Μάρτιο του 2015 την οποία κάλεσε τις κινήσεις της Δημοκρατικής παράταξης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει εκληφθεί ως «επαναστατική γυμναστική»
Ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης με την ψήφο εμπιστοσύνης επιδιώκουν να αναλάβουν ξανά την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά κερδίζει σημαντικά τμήματα ψηφοφόρων με την αντιμνημονιακή ρητορεία του. Στο επίκεντρο του σχεδιασμού Σαμαρά – Βενιζέλου είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να θεσμοθετηθούν μέτρα που θα βοηθήσουν τις κοινωνικές ομάδες που έχουν χτυπηθεί από το Μνημόνιο και θα αποδείξουν πρακτικά ότι η χώρα βρίσκεται σε φάση εξόδου από την κρίση. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση προσβλέπει: 
  • Στην ψήφιση μέτρων που θα εφαρμοστούν άμεσα και θα βοηθήσουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, η αύξησης των δόσεων σε ταμεία και εφορία. 
  •  Στο οριστικό τέλος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου. Η ολοκλήρωση του ρόλου της τρόικας στην Ελλάδα μετά την Πέμπτη αξιολόγηση θα πρέπει να οδηγήσει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην έξοδο από το Μνημόνιο με την συμβολική κίνηση της αποχώρησης της τρόικας από την χώρα. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης θα αξιοποιήσουν με κάθε πρόσφορο μέσο εάν τέτοιο ενδεχόμενο τονίζοντας ότι αποτελούν την κυβέρνηση που έδιωξε την τρόικα από την χώρα
  • Στην διευθέτηση του ελληνικού χρέους όπου η κυβέρνηση αναμένει να δοθεί λύση μέχρι τα τέλη του έτους πιθανότατα με την επιμήκυνση των δανείων και την μείωση των τοκοχρεολυτικών δόσεων για την Ελλάδα που ουσιαστικά θα σημάνει την χαλάρωση των σκληρών δημοσιονομικών όρων που θέτει το Μνημόνιο με προοπτική να υποχωρήσουν οι υφεσιακές πολιτικές. 
  • Με αποφάσεις που θα έχουν αποτέλεσμα στην καθημερινότητα των πολιτών η κυβέρνηση ευελπιστεί ότιθα απαντήσει στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και –εάν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν άλλοι παράγοντες που μπορεί να ανατρέψουν τον σχεδιασμό- θα μπορέσει να έχει ανατρέψει το πολιτικό κλίμα μέχρι τον Φεβρουάριο. Μία δημοσκοπική άνοδος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που θα φαίνεται ότι ψαλιδίσουν την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, με συμπίεση των μικρότερων κομμάτων όπως της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛσε ποσοστά κάτω του 3%, θα αποτελέσουν δείγματα αναστροφής του πολιτικού κλίματος. Σύμφωνα με έμπειρα κυβερνητικά στελέχη, σε μία τέτοια περίπτωση, τόσο οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ δεν θα επιθυμούν να οδηγηθούμε σε εκλογές με το ενδεχόμενο τα κόμματά τους να μην μπουν στο κοινοβούλιο και θα προσπαθήσουν να κερδίσουν πολιτικό χρόνο με την αναζήτηση συμμαχιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην ίδια τακτική αναμένεται – σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς- να λειτουργήσουν και ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν ελπίδα να επανεκλεγούν. 
Με αυτή την αλληλουχία κυβερνητικών δράσεων και διαμόρφωσης νέων πολιτικών δεδομένων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος επενδύουν πολιτικά στο «τέλος των μνημονίων» αλλά και στην θετική στάση της ΕΕ στα αιτήματα της Ελλάδας προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την εύρεση του μαγικού αριθμού των 180 βουλευτών που θα εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ερχόμενο Μάρτιο.     

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs