Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Η πρώτη έδρα στο Βρετανικό κοινοβούλιο για τον Φάρατζ προκαλεί πανικό σε Κάμερον και Μίλιμπαντ




Το αντιευρωπαϊκό κόμμα ανεξαρτησίας του Νάιτζελ Φάρατζ κέρδισε την πρώτη του έδρας το βρετανικό κοινοβούλιο κερδίζοντας με σαρωτικό ποσοστό 59,75% την έδρα του Κλάκτον στις ενδιάμεσες εκλογές.

Η σαρωτική νίκη, με διαφορά 24.64% από το δεύτερο κόμμα των συντηρητικών προκαλεί ανησυχία τόσο στους συντηρητικούς, όσο και στους εργατικούς για την άνοδο του εθνικιστικού κόμματος του Νάιτζελ Φάρατζ
Η επιτυχία του UKIP, είναι πιθανό να διασπάσει τις κεντροδεξιές ψήφους στις εθνικές εκλογές του επόμενου Μαΐου και καθιστά δύσκολη και για τα δύο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας στη Μεγάλη Βρετανία, τους Εργατικούς και τους Συντηρητικούς να διασφαλίσουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 650 εδρών.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης νίκης του UKIP, είναι ότι στις εκλογές του 2010 δεν είχε υποψήφιο στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Η πόλη του Κλάκτον τη δεκαετία του 1980 ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της χώρας, αλλά μετά ακολούθησε παρακμή και σήμερα είναι μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας.

Σε μία δεύτερη αναμέτρηση ενδιάμεσων εκλογών που διεξήχθη στο Χέιγουντ και το Μίντλεντον στη βόρειοδυτική Αγγλία, το UKIP, εκτοξεύθηκε από το σχεδόν 3% των εκλογών του 2010 στο 39%.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, το κόμμα του Φάρατζ, κερδίζει τόσο από την κεντροδεξιά, όσο και από την κεντροαριστερά, καθιστώς πολύ δύσκολη έως αδύνατη την πιθανότητα ενός κόμματος να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή.


Πηγή: rt.com, http://www.topontiki.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs