Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ανακατεύεται η τράπουλα της Δεξιάς




Προσχωρήσεις, καρφώματα και κεκαλυμμένες αρχηγικές βλέψεις κυριαρχούν στο χώρο της Ν.Δ. με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης. 
Αναμφισβήτητα το αρνητικό κλίμα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση λειτουργεί κεντρόφυγα. Η επιλογή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να δώσει στο Μάκη Βορίδη τον πρώτο ρόλο στη Βουλή ουσιαστικά αποκαλύπτει το στόχο προσέγγισης των δεξιών ψηφοφόρων για το επόμενο διάστημα, αλλά και διαμόρφωσης κλίματος πόλωσης.
Στόχος να ξυπνήσουν οι «αντικομουνιστικοί φόβοι». Γιαυτό ο κ. Βορίδης με αιχμή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε μια άκρως επιθετική ρητορική που παραπέμπει σε άλλες εποχές και δεν ανοίγει παράθυρο σε διάλογο για το τι θα κάνει η κυβέρνηση. Ήδη ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης επέστρεψε ενώ έντονες διεργασίες υφίστανται εν όψει βραδινής ψηφοφορίας μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ψήφοι στήριξης από ορισμένους μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Την ίδια ώρα η συζήτηση στη Βουλή άνοιξε και μια συζήτηση διαδοψής, έστω κι αν ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ακόμα ως ισχυρός παίκτης. Πάντως ο υπουργός Υγείας απέρριψε επίσης τα σενάρια περί διαδοχής στη Ν.Δ., μετά την απόφαση να είναι ο ίδιος εισηγητής στη συζήτηση στη Βουλή, λόγω του ταξιδιού του κ. Σαμαρά στο Μιλάνο.
«Δεν υφίστανται θέματα διαδοχής», ξεκαθάρισε, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης το βράδυ της Παρασκευής, εκτιμώντας μάλιστα ότι «θα βγει ενισχυμένη η κυβερνητική πλειοψηφία».

Η Ντόρα πήρε το όπλο της

Την ίδια ώρα στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη αποστασιοποιούνται προτάσσοντας της συναίνεση. Μάλιστα κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για όλα τα μείζονα θέματα, αν και ο κ. Σαμαράς δεν έχει συναντήσει θεσμικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ούτε μια φορά. Επίσης δεν παρέλειψε να καρφώσει την ηγεσία με αιχμή τον ΕΝΦΙΑ εκφράζοντας την πρόθεσή της να καταθέσει τροπολογία, που θα προβλέπει μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κατά 30%, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.
Σκοπός, όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, είναι η άρση του αδιεξόδου με τον ΕΝΦΙΑ και ο εξορθολογισμός της φορολογίας ακινήτων. «Δεν πιστεύω ότι η υπερφορολόγηση θα φέρει έσοδα. Πιστεύω αντίθετα ότι με τη μειωμένη φορολογία θα υπάρχουν αυξημένα έσοδα» είπε η κ. Μπακογιάννη και ανέφερε ότι θα καταθέσει την τροπολογία, η οποία θα προβλέπει 30% μείωση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Στόχος, όπως είπε, είναι η αντικειμενική αξία να φθάσει πιο κοντά στη σημερινή εμπορική αξία, το φορολογικό σύστημα να γίνει πιο ορθολογικό και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση στη Βουλή του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια ο οποίος έχει συσπειρώσει κεντρογενείς και καραμανλικούς συνοδοιπόρους και φέρεται έτοιμος να μπει δυναμικά στην κούρσα των πολιτικών εξελίξεων…
Γιώργος Αλεξάκης


Πηγή:www.reporter.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs