Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Νευρική αναμονή

Η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Πεντάγωνο (την Τρίτη το πρωί) σπάει τη μονοτονία των κυβερνητικών επιθέσεων εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία καταγγέλλουν σε πολύ υψηλούς τόνους για υπονόμευση του εθνικού συμφέροντος.
Την ώρα που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κλιμακώνουν την πόλωση ο Δ. Αβραμόπουλος που αναλαμβάνει Επίτροπος την 1η Νοεμβρίου δείχνει εμπράκτως διαθέσεις εθνικής συνεννόησης παίρνοντας αποστάσεις από τη "γραμμή" του Μεγάρου Μαξίμου και της Χαριλάου Τρικούπη. Αλλωστε, και ως ΥΠΕΞ ο Δ. Αβραμόπουλος ενημέρωνε τακτικά την αξιωματική αντιπολίτευση και διατηρούσε ένα υψηλό επίπεδο επικοινωνίας και συνεννόησης. Η συνέπειά του στη στάση αυτή λογικά θα πρέπει να εκνευρίζει το επιτελείο του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αφού υποδεχόμενος στο Πεντάγωνο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τη στρατιωτική ηγεσία την ώρα που ο Α. Σαμαράς τα δίνει όλα για να φέρει ξανά κοντά του τους ενστόλους, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος ανεβάζει συνεχώς τους τόνους εναντίον της Κουμουνδούρου.
Δεν είναι αυτό το μοναδικό πρόβλημα για το Μέγαρο Μαξίμου. Μέχρι να ξεκαθαριστεί με τι διαθέσεις θα έρθουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποι της Τρόικας, κανένας σχεδιασμός δεν θα έχει βάση. Θα είναι χαλαροί ή θα πιέσουν; Το ερώτημα αυτό έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί από την απάντηση θα κριθεί πόσο πολιτικό χρόνο έχει η κυβέρνηση, που προγραμματίζει την προεδρική εκλογή τον Φεβρουάριο ελπίζοντας ότι μέχρι τότε θα έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους ώστε να έχει ευνοϊκό εκλογικό δίλημμα.
Παρόλο που αυτό το διάστημα, τυπικά, θα μπορούσε να είναι ήρεμο ως μεταβατικό η ενδοκυβερνητική φαγωμάρα είναι έντονη. Η φτώχεια (στα ποσοστά που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις) φέρνει γκρίνια στο εσωτερικό της κυβέρνησης. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καβγαδίζουν για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Η Χ. Τρικούπη καταγγέλλει τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη ότι δεν τους ενημερώνει έγκαιρα και σωστά, επίσης ότι έθεσε μόνος του το θέμα στην Τρόικα κατά τη συνάντηση των Παρισίων (Χρ. Πρωτόπαπας στον ρ/σ Βήμα). Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης βγαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί τον υπουργό και φωνάζει "κάτω τα χέρια από τον Μητσοτάκη" ενώ σαφέστατα προκαλεί το ΠΑΣΟΚ αν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις, να το κάνει.
Η κόντρα είναι πρωτίστως επικοινωνιακή αλλά οι ισορροπίες είναι τόσο λεπτές που το πράγμα μπορεί να ξεφύγει πολύ εύκολα, ειδικά όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης να μικραίνουν και ειδικά το ΠΑΣΟΚ να κατεβαίνει σε ποσοστά πανικού. Το εκλογικό άγχος είναι τόσο έντονο ώστε ακόμη και βουλευτές που, λογικά, δεν θα κινδυνεύσουν να χάσουν την έδρα τους, όπως ο πρώτος σε σταυρούς στη Β Αθήνας Κ. Μητσοτάκης, υιοθετούν ύφος και πολιτικό λόγο αισθητικής Βούλτεψη - για τα χιλιάρικα με το πρόσωπο του Π. Λαφαζάνη.
http://tvxs.gr/news/ellada/neyriki-anamoni
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs