Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Αμήχανες προσπάθειες συσπείρωσης των γαλάζιων και προσέγγισης των εκτός κομματικών τειχών βουλευτών


Με το βλέμμα στο Φεβρουάριο και την προεδρική εκλογή, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247
Της Βίκυς Σαμαρά
Αμήχανες προσπάθειες συσπείρωσης των γαλάζιων και προσέγγισης των εκτός κομματικών τειχών βουλευτών συνεχίζει το Μαξίμου, με το βλέμμα στο Φεβρουάριο.
Η κυβέρνηση αποφεύγει να συνδέσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης με τις ζυμώσεις εν όψει προεδρικής εκλογής, καθώς άλλωστε τα μαθηματικά δεν αναμένεται να είναι με το μέρος της.
Συνεχίζει όμως τις επαφές με ανεξάρτητους βουλευτές και βουλευτές άλλων κομμάτων, που φοβούνται για την εκλογική τους τύχη, με την ελπίδα πως οι 180 δεν είναι άπιαστο όνειρο, παρά την επίσημη πλέον άρνηση και της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ να στηρίξουν, όποιος και να είναι ο υποψήφιος.
Στην προσπάθεια αυτή ρόλο έχουν εκτός από τους δύο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού Δημήτρη Σταμάτη και Χρύσανθο Λαζαρίδη, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης (ο οποίος αύριο θα ανοίξει τη συζήτηση επί του αιτήματος παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από πλευράς Ν.Δ) και ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα αξιοποιηθεί και για την ανύψωση του ηθικού της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας.
Άλλωστε μετά τις προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς όσους “διαφημίζουν τη διαφωνία τους” στην ομιλία για τα γαλάζια γενέθλια το Σάββατο οι δημόσιες διαφοροποιήσεις αναμένεται να σταματήσουν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν ζητήματα “κάτω από το χαλί”.
Αντί συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας, κάτι που ζητούν εδώ και καιρό επιμόνως πολλοί γαλάζιοι βουλευτές, ο πρωθυπουργός έχει υιοθετήσει εσχάτως την επαφή με τους γαλάζιους στο... καφενείο της Βουλής. Αυτή την τακτική επέλεξε και χθες, πρώτη ημέρα της Γ' Συνόδου της Ολομέλειας, ενώ μία εθιμοτυπική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν προβλέπεται στο πρόγραμμα.
Συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας για άλλη μία φορά χωρίς διάλογο θα ήταν πάντως δώρον άδωρο. Εξάλλου ακόμη και πολλοί σαμαρικοί βουλευτές δυσανασχετούν όταν συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα και το μόνο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η ομιλία του προέδρου, χωρίς να επιτρέπεται σε άλλο να ζητήσει το λόγο.
Εν τω μεταξύ η προσπάθεια συσπείρωσης συνεχίζεται μετά τον εορτασμό των 40 ετών από την ίδρυση της Ν.Δ, με εκδηλώσεις σε κάθε νομό της χώρας και στόχο την επαναπροσέγγιση κυρίως μεσαίων στελεχών, εκεί ακριβώς δηλαδή όπου η γαλάζια παράταξη έχει υποστεί μεγάλη αιμορραγία τα προηγούμενα χρόνια.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs