Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

«Και δεν άνοιξε μύτη»

«Ο Χρήστος Χωμενίδης παραιτήθηκε από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, καταγγέλλοντας κυβερνητική παρέμβαση για την κάλυψη της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ. Τον ρώτησα τι ακριβώς εννοεί. Μου απάντησε ότι ο, παραιτηθείς, πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ τού είπε πως δέχθηκε πίεση προκειμένου να μη μεταδοθεί η ομιλία του Σαββάτου. Ηταν τηλεφώνημα του Μαξίμου; «Αυτά ας τα πει ο Μακρυδημήτρης, όχι εγώ», αποκρίθηκε. (...)
Μεταξύ μας, ο Μακρυδημήτρης δεν χρειάζεται να πει κάτι - μικρή σημασία έχει το όνομα του ανθρώπου που έκανε το τηλεφώνημα. Είναι, όμως, βέβαιο ότι πίνει καφέ με τον πρωθυπουργό. Η κυβερνητική εκπρόσωπος -και έχουσα την πολιτική επιστασία της ΝΕΡΙΤ- έσπευσε να δηλώσει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το φόνο. Μετά, βέβαια, πέταξε ένα "και ποιος είναι ο Τσίπρας για να του δώσουμε οκτώ ώρες;" και καταλάβαμε όλοι σε ποιον ανήκει, στην πραγματικότητα, η ΝΕΡΙΤ.
Περιέργως δεν έχει πέσει ούτε ένα κομμάτι σοβάς από το ραδιομέγαρο και τη Βουλή. Η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης παραιτείται καταγγέλλοντας λογοκρισία και δεν ανοίγει μύτη. Λογικά το "σύστημα Μαξίμου" θα τρέξει να κλείσει τρύπες, να ελέγξει διαρροές και αντιδράσεις. Το προοδευτικό ΠΑΣΟΚ της δημοκρατικής παράταξης πώς συμπράττει με όλο αυτό; Εντάξει, είναι κυβερνητική συνιστώσα. Ασε που το να καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ παρεμβάσεις στη δημόσια τηλεόραση είναι σαν να στηλιτεύει ο Ριζοσπάστης οικοδόμους. Αλλά και οι υπόλοιποι; Με εξαίρεση τη ΔΗΜΑΡ (και φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ), το δημοκρατικό τόξο δεν άρθρωσε ούτε καν ένα υπονοούμενο. Νομίζω ότι μια χαριτωμένη ασχολία των ημερών θα είναι να τηλεφωνείς στα υπόλοιπα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου για να σου πουν τη γνώμη τους.
Εννοείται ότι αυτά συνέβαιναν και επί ΕΡΤ. Και αρκετοί από αυτούς που είναι σήμερα στα χαρακώματα, τότε μασουλούσαν το χόρτο της υπακοής. Διότι έτσι γίνονται οι δουλειές σε αυτή τη χώρα. Και όπως φαίνεται, έτσι θα γίνονται πάντα. Αυτά στην Ελλάδα είναι σαν το θάνατο. Λυπάσαι, αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

** Κείμενο του Κώστα Γιαννακίδη στο protagon.gr μέσω http://www.enet.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs