Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Σαμαράς...πυροτεχνουργός: «Εξουδετέρωσα τη χειροβομβίδα»

Επίθεση Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ, με εκτεταμένες αναφορές στην πατρίδα και στη θρησκεία, στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ. Κουμουνδούρου: Ντελίριο μισαλλοδοξίας.

samaras-eksoudeterwsa-ti-xeirobombida

Σε μετωπική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποιο πάντως δεν κατονόμασε ούτε μια φορά , εξελίχθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια της ΝΔ, με εκτεταμένες αναφορές στο καθήκον για την πατρίδα αλλά καιστη θρησκεία.
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλησε για «ψευδοπροοδευτικούς που τους ενοχλούν τα θρησκευτικά σύμβολα αλλά τώρα τρέχουν στον Αγιον Ορος και στο Βατικανό». Και κλικμακώνοντας την επίθεση: «Δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι έπαθαν τα αθεϊκά καθεστώτα της ανατολικής Ευρώπης, πριν 25 χρόνια. Δεν βλέπουν ότι στην Ευρώπη κυριαρχούν πια οι χριστιανοδημοκρατικές αξίες. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Δεν βλέπουν ότι πολύ κοντά μας, στη Μέση Ανατολή, οι Χριστιανοί εκδιώκονται, για πρώτη φορά μετά από αιώνες, από τις πατρογονικές εστίες τους. Η μεγαλύτερη φυγή Χριστιανών από αιώνες! Κι όμως, οι λαλίστατοι κατά τα άλλα, δεν φαίνεται να διαμαρτύρονται.»
«Δεν παίζουμε με τις συμμαχίες της χώρας. Πολλοι περιμένουν στην ουρα για να μπουν την ΕΕ. Το να υπονομεύεις τη θεση της χωρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι ολέθριο και επικίνδυνο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Και συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα: «Έκαναν καμπάνια για μια Ευρώπη χωρίς σύνορα. Κοιτάξτε γύρω σας τι γίνεται στον κόσμο και θα καταλάβετε ποιοι διαψεύστηκαν ξανά και ξανά και ποιοι δικαιώθηκαν ξανά και ξανά», είπε ο πρωθυπουργός «Για εμάς προέχει πάντα το καθήκον απέναντι σε αυτή τη χώρα. Το καθήκον απέναντι στην πατρίδα. Αν μας λένε συντηρητικούς, το δεχόμαστε, γιατί θέλουμε να ''συντηρήσουμε'' τη Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα»είπε, παραπέμποντας σε μια φράση του Κωστή Στεφανόπουλου.
«Παίζουν με πράγματα που είναι πιο πάνω από το μπόϊ τους», επεσήμανε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον κατηγόρησε για «αθεράπευτο λαϊκισμό» και πρόσθεσε:«δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση γιατί ούτε αντιπολίτευση δεν κατάφερε ακόμα να γίνει».  Συμπλήρωσε πως τώρα που φτιάχνουν τα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει περισσότερους ψηφοφόρους, καθώς η επιστροφή στο «λεφτά υπάρχουν τρομάζει περισσότερο.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται άλλο Μνημόνιο και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν θα χρειαστεί την επόμενη χρονιά ούτε τα χρήματα από τις δόσεις του σημερινού Μνημονίου, που απομένουν»
Αναφερόμενος στη διακυβέρνησή του, είπε ότι προτίμησε να αναλάβει την ευθυνη , παρα να δοξαστεί από την καταστροφή της χώρας«Μου είπαν ότι παίρνω μια χειροβομβίδα στα χέρια μου, αλλα εγώ την εξουδετέρωσα» σημείωσε. 
Στην αρχή της ομιλία τους, ο Αντώνης Σαμαρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, που ήταν παρών στην αίθουσα του «Αθως Παλλάς», στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή και στους Γεώργιο Ράλλη και Ευάγγελο Αβέρωφ.
Αφησε πάντως μια αιχμή για την κυβέρνηση Καραμανλήλέγοντας ότι «μπορειί να μην αντισταθηκαμε εγκαιρα» έσπευσε όμως να προσθέσει: «αλλά λεφτά υπάρχουν δεν είπαμε ποτέ.»
Επίσης, πολλές ερμηνείες επιδέχεται η φράση του Αντώνη Σαμαρά πως «εμείς είμαστε η δημοκρατική παράταξη», δεδομένων των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη με πρωτοβουλία Βενιζέλου για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.

ΣΥΡΙΖΑ: Ντελίριο ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας
«Ο κ. Σαμαράς μετέτρεψε την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ σε μνημόσυνο. Αντί να αναλύσει τους άξονες της στρατηγικής του κόμματός του, κατέφυγε σε ένα ντελίριο ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας και κενολογίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ»σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs