Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

«Άδειασμα» από την Ουάσιγκτον ΔΝΤ: Δεν μας έχει ενημερώσει η Αθήνα για πρόωρη λήξη του προγράμματος

To ΔΝΤ δεν έχει ενημερωθεί σε επίσημο επίπεδο από την ελληνική κυβέρνηση για «πιθανή πρόωρη λήξη» του οικονομικού προγράμματος «στήριξης της Ελλάδας» στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς δήλωσε σήμερα, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, διευκρινίζοντας ότι «όσο εγώ μπορώ να γνωρίζω δεν τέθηκε τέτοιο θέμα».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στον απόηχο της δήλωσης του πρωθυπουργού από το Βερολίνο, ο Τζέρι Ράις επανέλαβε ότι η δανειακή σύμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την Ελλάδα λήγει το Μάρτιο του 2016 και σημείωσε ότι τώρα «δίνεται έμφαση» στην έκτη αξιολόγηση και ότι το ζήτημα για «ενδεχόμενη πρόωρη έξοδο» της Ελλάδας δεν θα συζητηθεί στις επικείμενες συναντήσεις της τρόικας με τις ελληνικές Αρχές. Επίσης, σημείωσε ότι η συμμετοχή χωρών σε προγράμματα του ΔΝΤ είναι σε «εθελοντική βάση».
Επίσης, όταν ρωτήθηκε  για την προοπτική η Ελλάδα να προχωρήσει μόνη της το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, σημείωσε ότι επιδίωξη του ΔΝΤ είναι να «γίνει το καλύτερο δυνατό» σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό ο λαός της Ελλάδας να εξέλθει από την κρίση το «συντομότερο δυνατό». Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι σε «κάποιους τομείς είδαμε πρόοδο» και ότι «η έμφαση δίνεται στη νέα αξιολόγηση».
Σύμφωνα με τον κ. Ράις, το κλιμάκιο του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον Ρίσι Γκογιάλ, θα ξεκινήσει συνομιλίες στην Αθήνα για τα «θέματα-κλειδιά», προϋπολογισμός του 2015 και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στις 30 Σεπτεμβρίου και ότι «αργότερα το φθινόπωρο», το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Αθήνα (σημ.: θα μεσολαβήσει η ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον) σε «πλήρη σύνθεση», μέσα στα πλαίσια της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τον «αναβαλλόμενο φόρο» των ελληνικών τραπεζών που ψήφισε σήμερα η Βουλή των Ελλήνων και αν το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν «πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες», ο κ. Ράις επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα θέμα που θα συζητηθεί στην επικείμενη αξιολόγηση.
www.enet.g με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs