Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ότι και να ψηφίσεις, στο τέλος, ΠΑΣΟΚ θα βγει!

Λίγο πριν αποκαλυφθεί το μυστικό της Αμφίπολης, λίγο πριν οι Σκωτσέζοι αποφασίσουν με την ψήφο τους αν θα δημιουργήσουν ανεξάρτητο κράτος ή όχι, εμείς θα ξέρουμε αν θα έχουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αν θα συρθούμε σε πρόωρες εκλογές. Διότι η αποχώρηση Λυκούδη από την ΔΗΜΑΡ ξεγυμνώνει πολιτικά τον πρόεδρο Κουβέλη και φέρει πιο κοντά σε συμφωνία το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελικώς, ό,τι και να ψηφίσουμε το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνά...

Ο πρόεδρος Κουβέλης θα μπορούσε να είναι σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν είναι! Διότι την μάχη την κέρδισε τότε ο σύντροφος Αλέκος Αλαβάνος ή αλλιώς ο Αλέκος της  δραχμής. Την συνέχεια την γνωρίζετε! Ο Αλέκος εμπιστεύτηκε τον Αλέξη, τον έβαλε στο σπίτι του και ο Αλέξης του έκλεψε ταυτότητα, κλειδιά και κόμμα. Τώρα ο Αλέξης είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ο Μπαρμπα-Φώτης αναζητά έναν νέο ρόλο, σε μία εποχή που η αριστερά προβάλει κουστούμι εξουσίας.

Για να ανακεφαλαιώσουμε, ο Κυρ Φώτης δεν πρέπει να χάνει τον χρόνο τους και να ψάχνει την τύχη του στα λαχεία. Πεταμένα λεφτά! Δεν έχει την παραμικρή ελπίδα να κερδίσει ούτε στον λήγοντα. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή έκανε θα ήταν κερδισμένος. Αλλά αυτός έφυγε από την αριστερά όταν η αριστερά κέρδιζε πόντους και έφυγε από την κυβέρνηση όταν είχε γίνει όλη η "βρώμικη δουλειά" με τα μνημόνια! Στη στροφή είπε να  κάνει την έκπληξη κατεβαίνοντας για πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά εκεί οι 180 που είχε "εξασφαλίσει" ο Αντώνης έγιναν 175, καθώς οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι του Φώτη ήταν τελικά μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

Η συνέχεια θα είναι συναρπαστική. Ήδη βουλευτές της ΔΗΜΑΡ τρέχουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε πάει περίπατο ο τρίτος πόλος που ονειρευότανε ο Βαγγέλης για το ΠΑΣΟΚ και τις φίλιες δυνάμεις. Από την στιγμή που γίνει συνείδηση ότι οι 180 δεν υπάρχουν, ο Βαγγέλης θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει με τον Αντώνη ή με τον Αλέξη. Διότι ο κ. Βενιζέλος ξέρει ότι αν μείνει στην μέση θα συνθλιβεί, ενώ αν συνταχτεί με μία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις μπορεί και να επιβιώσει. Και μην ακούτε αυτά που λένε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να ακούν για το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη! Δεν υπάρχει τελειότερο άλλοθι. Τι θα πουν, δηλαδή, στις Βρυξέλλες; Ότι συνεργαζόντουσαν με τον Βενιζέλο του Αντώνη και δεν θα συνεργάζονται με τον Βενιζέλο του Αλέξη;

Αν το καταλαβαίνουμε σωστά, η ΔΗΜΑΡ διαλύει τα όνειρα για 180, αλλά στο τέλος όλοι δουλεύουν και πάλι για το ΠΑΣΟΚ.  Σημειώστε ακόμη το εξής: Οι οπαδοί του ιδρυτή Ανδρέα, του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου,  θα ήθελαν να δουν μία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα γαντζωθούν για μερικά ακόμη χρόνια στην εξουσία. Ακόμη κι αν ο Βαγγέλης επιλέξει Αντώνη, ένα μεγάλο κομμάτι του σημερινού (μικρού σε μέγεθος) ΠΑΣΟΚ θα διαλέξει ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό θα βαρύνει στο τέλος  στις επιλογές του κ. Βενιζέλου.

Σενάρια-σενάρια-σενάρια! Αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το "όχι" των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στην προοπτική να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Κουβέλης ανοίγει τον δρόμο των εκλογών. Αν γίνει σαφές ότι δεν υπάρχουν οι 180 ψήφοι, τότε οι κάλπες ίσως στηθούν πιο γρήγορα απ΄ ό,τι πιστεύουμε.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs