Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ευσεβής πόθος η “λύση Κ. Καραμανλή”


της Μαρίνας Μάνη

Οι απαισιόδοξες προβλέψεις για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή (και την αποφυγή εκλογών) οδηγούν “γαλάζιους” παράγοντες και βουλευτές στην επαναφορά του “σεναρίου Καραμανλή”. Παρά τα μηνύματα που ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να στέλνει μέσω συνεργατών ή τακτικών συνομιλητών του ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος για το ύπατο αξίωμα, η εν λόγω λύση προβάλλεται ως η μοναδική που μπορεί να εξασφαλίσει τα 180 “ναι”.
Κατά τους υποστηρικτές της, οι εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ (όπου τουλάχιστον οκτώ εκ των δέκα βουλευτών της εμφανίζονται αρνητικοί στην Προεδρική εκλογή από την παρούσα Βουλή) και στο ΠΑΣΟΚ (με “τουλάχιστον τέσσερις” εκ των λεγόμενων “παπανδρεϊκών” βουλευτών να κινούνται επίσης στο “όχι”), στρέφουν τον φακό στους στους βουλευτές των ΑΝΕΛ, καθώς ακόμη και το σύνολο (24) των ανεξάρτητων βουλευτών δεν αρκεί για την Προεδρική πλειοψηφία – πόσο μάλλον οι δέκα που προέρχονται από το δεξιό φάσμα.
“Ξεχάστε το”
Κατά τη συλλογιστική τους, μόνο ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να αποσπάσει την θετική ψήφο των ΑΝΕΛ και να σπάσει το φράγμα των 180 ψήφων. Κατά ορισμένες απόψεις μάλιστα, ακόμη και αν δεν συγκεντρωθεί ο αριθμός και προκηρυχθούν εκλογές, η ΝΔ θα πορευτεί σε αυτές «με σημαία» τον πρώην πρόεδρό της – κάτι που, όπως λένε οι εκφραστές του, θα συμβάλλει «στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Ωστόσο, τα μηνύματα από τον ίδιον παραμένουν αρνητικά, με τους τακτικούς ή έκτακτους συνομιλητές του, είτε … εξουσιοδοτημένους (κατά τον Νικήτα Κακλαμάνη) είτε όχι, να τα μεταφέρουν στην πολιτικο-δημοσιογραφική “πιάτσα” με μεγαλύτερη, πλέον, συχνότητα. Κοινή συνισταμένη; Ότι “δεν τίθεται θέμα πολιτικής αποστρατείας του Κ. Καραμανλή” μέσα από έναν θεσμό που “χωρίς αρμοδιότητες, θα τον περιορίσει στην  υπογραφή Διαταγμάτων και ψηφισμένων νόμων”.

Οι ίδιοι απορρίπτουν το επιχείρημα… της “εκλογικής σημαίας”, αντιτάσσοντας τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει “εάν χρειαστεί” για την συσπείρωση της κεντροδεξιάς παράταξης.
Υπέρ των “Νοεμβριανών” 
Αντιθέτως, οι ίδιοι συνομιλητές του επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι ο Κ. Καραμαναλής προτάσσει την άμεση λήξη της “Προεδρικής εκκρεμότητας” προκειμένου να μη συρθεί η χώρα (και η κυβέρνηση) στην πολιτική αστάθεια.
Κατά τους ίδιους, πιστεύει ότι το δίλημμα της κυβέρνησης προς τους “300” της Βουλής “εκλέγουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή πάμε σε εκλογές” πρέπει να τεθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της “μεγάλης” αξιολόγησης από την τρόικα και ενώ θα έχει δρομολογηθεί η συζήτηση για το χρέος.
Δηλαδή, περί τα τέλη Νοεμβρίου. Μήνας που από όλο και περισσότερους αναδεικνύεται ως “κλειδί” για τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς, όπως ανέφερε το Capital.gr την Κυριακή, “εγκαινίασε”, στην ουσία, από την ΔΕΘ το τρίμηνο που θα καθορίσει την πορεία της χώρας και την τύχη της κυβέρνησης.


Πηγή:www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs