Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Επιδείνωση του καιρού, βροχές από το πρωί της Παρασκευής

Επιδείνωση του καιρού, βροχές από το πρωί της Παρασκευής
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές που συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας. Ασθενής βροχόπτωση στην Αθήνα νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλη την ηπειρωτική χώρα και βαθμιαία θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (περίπου 8 με 10 βαθμούς) σε όλη τη χωρά από το Σάββατο.

Αναλυτικά
ΑττικήΠροβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΘεσσαλονίκηΠροβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΠροβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΠροβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 5 μποφόρ. Σταδιακά από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, ΚρήτηΠροβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΠροβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο προβλέπονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές, ενώ βροχές αναμένονται τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση (περίπου 8 με 10 βαθμούς) σε όλη τη χωρά. 
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs