Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Υποσχέσεις, φτώχεια και φιλότιμο

Ομιλία πρωθυπουργού στη ΔΕΘ


Μειώσεις στον ΕΦΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης και στον ΕΝΦΙΑ εξήγγειλε ο Σαμαράς
Τελευταία ενημέρωση: 
Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% με ταυτόχρονη διατήρηση του επιδόματος θέρμανσης εξήγγειλε κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεσμευόμενος, όπως ήταν αναμενόμενο, σταδιακή μείωση φόρων. Επίσης δεσμεύτηκε ότι η επιβάρυνση από τον ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί σταδιακά και προανήγγειλε μειώσεις για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Όσο για το αίτημα για περισσότερες δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Ταμεία και την εφορία είπε ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρουσιαστούν με την επικείμενη κατάθεση του προϋπολογισμού.Όλα αυτά, όμως, χωρίς λέξη για τα ισοδύναμα της τρόικας, που αναμένεται στην Αθήνα τέλη Σεπτεμβρίου για την επόμενη αξιολόγηση.
Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕΦωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕΑναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ και στα λάθη που έγιναν υπογράμμσε ότι το σοβαρότερο λάθος έγινε με τις αξίες γης σε περιοχές χωρίς αντικειμενικές. “Το εντοπίσαμε και το διορθώνουμε αλλά μιλάμε για ένα σφάλμα που ο κόσμος δεν το πλήρωσε και ούτε υπήρχε περίπτωση να το πληρώσει” είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι “αυτοί που έκαναν το λάθος ή έδωσαν ήδη ή θα δώσουν λόγο”.
Επίσης προανήγγειλε ότι  θα γίνει ανταποδοτικό τέλος και έτσι “η τοπική αυτοδιοικηση θα γίνει πραγματικός μοχλός ανάπτυξης".
Παράλληλα, σε μια προσπάθεια αλλαγής του πολιτικού κλίματος, έστειλε και πάλι μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας πως “περνάμε από τη διαρκή κατρακύλα στην άνοδο με ανάπτυξη και καθημερινή μείωση της ανεργίας”. 
Προανήγγειλε επίσης ένα νέο οδικό χάρτη για τη μείωση της φορολογίας για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, μείωση του ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους εκτός της εστίασης. Όπως είπε “η υπερφορολόγηση, που ήταν ίσως αναπόφευκτη, πρέπει επιτέλους να τελειώσει αλλά πρέπει να τελειώσει σταδιακά για να μην γυρίσουμε στα ελλειμματα”.
Παράλληλα και εν μέσω συζητήσεων για διάσκεψη στην Ουάσιγκτον τον Νοέμβριο σχετικά με το ελληνικό χρέος ο πρωθυπουργός είπε ότι “τους επόμενους μήνες η Ελλάδα θα λάβει για πρώτη φορά πιστοποίηση ότι το χρέος της είναι βιώσιμο”.
Σε ό,τι αφορά τους ένστολους ανακοίνωσε ότι «η αποφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί τουλάχιστον όσο μας επιτρέπουν οι ανάγκες του προϋπολογισμου» και ότι θα υπάρξει άμεσα αύξηση των αποδοχών τους.
 
Από την ομιλία του πρωθυπουργού δεν έλειψαν και τα καρφιά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε λόγο για αθεράπευτα αδιόρθωτους και παιχνίδια με το Σύνταγμα αφού όπως είπε προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αφού δεν μπόρεσαν να τη ρίξουν από το πεζοδρόμιο. Τάχθηκε κατά της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές για το ίδιο ζήτημα γιατί, όπως είπε, η χώρα θα μπει σε "περιπέτεια" και θα «τιναχθούν όλα στον αέρα'.
 
«Η Νέα Ελλάδα στηρίζεται στην αλήθεια και στο φιλότιμο» είπε ο κ. Σαμαράς και σχετικά με το τι σημαίνει φιλότιμο άφησε αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε: «Φιλότιμο δεν έχει εκείνος που υπολογίζει τις κινήσεις του με οδηγό το κομματικό του συμφέρον. Φιλότιμο έχει όποιος σταθμίζει κάθε κίνησή του με πυξίδα το συμφέρον της Πατρίδας. Φιλότιμο στην Πολιτική είναι το "εμείς" κι όχι το "εγώ". Είναι η συνείδηση, όχι η υποκρισία. Είναι ο αγώνας για το καινούργιο, για το αύριο. Όχι η υποταγή στο παλιό, στο ξεπερασμένο, στο χθες. Φιλότιμο είναι το "ναι" στις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος για να προχωρήσει. Φιλότιμο δεν είναι το "όχι σε όλα". Φιλότιμο είναι η σταθερή γραμμή, η ευθεία γραμμή της ευθύνης. Όχι το παραμύθι. Φιλότιμο είναι να πιστεύεις και να προχωράς. Όχι να τα γυρίζεις κάθε τόσο και να αλλάζεις μόλις δεις τα σκούρα. Γιατί τότε ούτε το...Άγιον Όρος δεν σε σώζει».
 
Ακόμα με αφορμή τη νέα κόντρα γύρω από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ είπε: “Αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ ποιος θα απαντούσε στον Ερντογάν ότι υπάρχει μόνο μια Κύπρος;”
 
Κατά τ’ άλλα ο πρωθυπουργός κατά τον απολογισμό που έκανε απέδωσε πολλά στο παρελθόν λέγοντας ότι “επιλέξαμε να διορθώσουμε σε χρόνο ελάχιστο σφάλματα και στρεβλώσεις ετών” και αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα όπως στην έλλειψη ηλεκτρονικού κτηματολογίου.
 
Επίσης έδωσε έμφαση σε διάφορες μεταρρυθμίσεις της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κάνοντας ειδική αναφορά στην ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων, στην έκδοση συντάξεων λέγοντας ότι θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες ώστε αυτή να επιτυγχάνεται «με το πάτημα ενός κουμπιού», ενώ μίλησε για κάλυψη των ανασφάλιστων για πρώτη φορά στη χώρα.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs