Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Η αμηχανία του Μαξίμου απέναντι στην άποψη Καραμανλή για επίσπευση της προεδρικής εκλογής


Την ώρα που το ΔΝΤ ξεκαθάριζε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση για το ελληνικό χρέος το Νοέμβριο, η άποψη Καραμανλή για την προεδρική εκλογή, προκαλούσε ταραχή στην κυβέρνηση. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247
Αμηχανία προκάλεσε στο Μαξίμου η άποψη του Κώστα Καραμανλή για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, την οποία δημοσίευσε το News247.gr. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά απέφευγαν να απαντήσουν καν στις κρούσεις όσων έθεταν το ερώτημα εάν αυτό το ενδεχόμενο είναι πράγματι ανοιχτό.
Δημοσιεύματα σε ακραιφνώς σαμαρικές ιστοσελίδες επιτίθεντο εν τω μεταξύ στον πρώην πρωθυπουργό με σκληρές εκφράσεις, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, επανέφερε τη συζήτηση περί “ιδανικής επιλογής” στο πρόσωπο του κ.Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας, την οποία η Παναγή Κυριακού επιθυμεί να κόψει μαχαίρι.
Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι λίγες ώρες αφότου το Νews247.gr έγραφε για την άποψη του κ.Καραμανλή, καθώς και ότι τη διατυπώνει στους συνομιλητές του με αφορμή τις πληροφορίες πως οι εταίροι και δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει στην Αθήνα ότι η συζήτηση για το χρέος δεν θα ξεκινήσει καν προτού ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα -δηλαδή προτού εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή αναδειχθεί κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας από τις ενδεχόμενες εθνικές εκλογές- το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διά του αναπληρωτή εκπροσώπου του, Γουίλιαμ Μάρεϊ, ξεκαθάριζε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία διεθνής διάσκεψη για το ελληνικό χρέος με τη συμμετοχή των πιστωτών τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Ουάσινγκτον.
Οι σχετικές πληροφορίες -παρόλο που συνεργάτες του πρωθυπουργού ομολογούσαν ότι δεν υπήρχε επισήμως καμία ενημέρωση σχετικά- είχαν αναπτερώσει τις προηγούμενες ημέρες τις ελπίδες του Μαξίμου πως ακόμη και εάν οι εταίροι και δανειστές δεν δώριζαν στην κυβέρνηση τη λύση για το χρέος, θα ξεκινούσε έστω η επίσημη διαπραγμάτευση.
Το γεγονός όμως πως το ΔΝΤ έσπευσε χθες να τις διαψεύσει συνηγορεί υπέρ της άποψης πως το διακύβευμα της σταθερότητας ενδέχεται να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά εάν η προεδρική εκλογή ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο ακριβώς λόγω του εκβιασμού των εταίρων και δανειστών. Σε περίπτωση που η δικομματική καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι πιστωτές της χώρας δεν θα έχουν πια πρόφαση να κωλυσιεργούν όσον αφορά στη συζήτηση για το χρέος, την οποία καθυστερούν συστηματικά τον τελευταίο χρόνο.
Εν τω μεταξύ σήμερα ξεκινά το Eurogroup στο Μιλάνο όπου το ελληνικό ζήτημα είναι ψηλά στην ατζέντα και στο οποιο αναμένεται οι πιέσεις προς την Αθήνα για νέο πρόγραμμα στήριξης ή επέκταση του υπάρχοντος να κορυφωθούν, πιέσεις που συνδέονται από την πλευρά της Ευρώπης και με την πορεία της συζήτησης για το χρέος. 
Παρά την επίσημη γραμμή του Μαξίμου περί προεδρικής εκλογής το Φεβρουάριο δε, στην πραγματικότητα οι αποφάσεις για τα επόμενα κρίσιμα βήματα της κυβέρνησης θα ληφθούν αρχές Οκτωβρίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs