Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο κόμμα και «ελληνική δίκη της Νυρεμβέργης» ζητούν σαμαρικοί


Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν περνάει απλά μια κρίση «μέσης ηλικίας» αλλά μια κρίση πολύ μεγαλύτερη, που ενδεχομένως να οδηγήσει και στο τέλος της. Στις δημοσκοπήσεις το κυβερνών κόμμα χάνει συνεχώς έδαφος έναντι του ΣΥΡΖΑ, με αποτέλεσμα το κλίμα να γίνεται ακόμη πιο βαρύ στο εσωτερικό, όπου οι αντιπαραθέσεις, με προεξέχουσα την Ντόρα Μπακογιάννη, μαίνονται. Στη Συγγρού επιχειρούν διεύρυνση της παράταξης, καλώντας πίσω πρώην στελέχη του κόμματος, μεταξύ άλλων και του Γιώργου Καρατζαφέρη. «Να μην επιστρέψουν τα σούργελα», δήλωσε η Φωτεινή Πιπιλή, ενώ και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν ταχθεί κατά του επαναπατρισμού πρώην στελεχών, σημειώνοντας πως το άνοιγμα θα πρέπει να γίνει προς το κέντρο. Ενδεικτικό του κλίματος είναι το δημοσίευμα του γαλάζιου Antinews, που πρόσκειται στους σαμαρικούς και κάνει λόγο για «επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος».
Η ΝΔ θα πραγματοποιήσει δύο εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των σαράντα χρόνων από την ίδρυσή της, μία στη Χαλκιδική, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, και μία στην Αθήνα, στις 4 Οκτωβρίου. Όπως δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος οι εκδηλώσεις θα έχουν τρεις άξονες και ειδικότερα: την ιστορία της ΝΔ, την εξωστρέφεια και τη συστράτευση των ανθρώπων της παράταξης. Στο τελευταίο αναμένεται να επιμείνει και ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνοντας προσκλητήριο ανασυγκρότησης και συστράτευσης σε πρώην στελέχη. Μεταξύ αυτών είναι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, οι Χρήστος Ζώης, Βύρων Πολύδωρας, Νικήτας Κακλαμάνης, Γιώργος Κασαπίδης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Κουράκος, αλλά και οι βουλευτές Παναγιώτης Μελάς, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Ελενα Κουντουρά, που ξεκίνησαν από τη ΝΔ.
Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται εδώ και καιρό να εξετάζει τη δημιουργία μιας νέα παράταξης, δίνοντας τέλος στον πολιτικό φορέα της ΝΔ. Το «γαλάζιο» Antinews, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η παράταξη έχει πάρει την κάτω βόλτα» και έχει εξελιχθεί σε ένα συνονθύλευμα σαμαρικών, καραμανλικών και μητσοτακικών που στραβοβλέπουν και υπονομεύουν ο ένας τον άλλο, φροντίζοντας για το προσωπικό τους συμφέρον. Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «επιχείρηση από την ηγεσία για ανασύνταξη της κεντροδεξιάς» με αφετηρία τις δύο επετειακές εκδηλώσεις.
Το Antinews ασκεί κριτική στον Αντώνη Σαμαρά που το 2009, μετά τη νίκη του επί της Ντόρας Μπακογιάννη, δεν προχώρησε στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού κόμματος. «Πολιτική φοβία; Έλλειψη πολιτικής διορατικότητας; Η ιστορία σίγουρα θα μας το αποκαλύψει. Αλλά μέχρι τότε θα έχει πεθάνει οριστικά και η ΝΔ», αναφέρεται. Ωστόσο σημειώνει πως ο πρωθυπουργός έχει σήμερα μια ευκαιρία να ακολουθήσει τα βήματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος διέλυσε τον «Ελληνικό Συναγερμό» για να δημιουργήσει την ΕΡΕ και κατόπιν δημιούργησε την Νέα Δημοκρατία από τις στάχτες της ΕΡΕ. «Η εκούσια αυτοδιάλυση ενός σημερινού κόμματος εξουσίας για να καρπίσει στο χώμα της το καινούργιο θα ήταν το πιο ελπιδοφόρο από τα ενδεχόμενα», συμπληρώνει το Antinews κάνοντας λόγο για ανάγκη δημιουργίας ενός αστικού, φιλοευρωπαϊκού, πατριωτικού και κοινωνικού κόμματος. Στόχος αυτού του κόμματος, όπως αναφέρεται, θα είναι η «επανίδρυση του κράτους» και μια «ελληνική δίκη της Νυρεμβέργης».
http://tvxs.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs