Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πού το πάει ο ΓΑΠ;



Της Νίκης Ζορμπά
Δυο χωριστές εκδηλώσεις για την επέτειο της συμπλήρωσης των σαράντα χρόνων του ΠΑΣΟΚ από τον πρώην και νυν πρόεδρό του είναι ενδεικτικές του χαμηλού βαρομετρικού που επικρατεί στις μεταξύ τους σχέσεις. Οι αποψινές ιαχές όμως εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου από παπανδρεικούς που συνέρρευσαν στο Ζάππειο, ξεπέρασαν μάλλον τις επιφυλάξεις και των πλέον καχύποπτων για την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη φωλιά των παπανδρεικών «λεόντων».

«Γιώργο γερά, να φύγει η δεξιά», «ρίξτε τα δεκανίκια της δεξιάς», το «ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό», ήταν τα συνθήματα που έκαναν το Ζάππειο Μέγαρο να σείεται, σκεπάζοντας ουκ ολίγες φορές τις φράσεις του κ. Βενιζέλου ο οποίος προσπάθησε –επί ματαίω- να εκφωνήσει λόγο ενωτικό χαιρετίζοντας την εκδήλωση – έκθεση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου.

Μόνο που το «θερμό» κοινό παλλόταν με συνθήματα κατά της συγκυβέρνησης, ήτοι κατά του …εαυτού του, δημιουργώντας την αίσθηση ότι τα …σαράντα του ΠΑΣΟΚ ήταν μάλλον μια προεκλογική συγκέντρωση –στα πρότυπα του 2009- παρά μια συνάθροιση επετειακή μεταξύ -έστω τεθλιμμένων- φίλων τε και (ιδεολογικών ) συγγενών ( αν αναλογιστεί κανείς την κατακρήμνιση του κόμματος από το 42% στο 8%).

Ο «κλεφτοπόλεμος» του Γ. Παπανδρέου στον διάδοχό του απόψε έλαβε τέλος και πλέον τα μαχαίρια βγήκαν από τις βελούδινες θήκες.

1. Θα γυρίσει, πώς και πότε να πάρει ο πρώην πρωθυπουργός το κόμμα που (θεωρεί ότι) του ανήκει;
2. Θα σηκώσει το γάντι ο Ευ Βενιζέλος στην εκδήλωση της Τετάρτης όπως προανήγγειλε;
3. Πώς θα αντιδράσουν οι παπανδρεικοί βουλευτές στην πρόσκληση «ρίξτε τη δεξιά;».
 
Θα τα πούμε την Τετάρτη
"Εμφανίστηκαν αμέσως οι γνωστοί "καλοθελητές" που ασχολούνται εργολαβικά με τη δημιουργία νοσηρών εντυπώσεων με στόχο την πρόκληση τεχνητής εσωστρέφειας, την υπονόμευση των προσπαθειών συσπείρωσης και ανάκαμψης της παράταξης, τον ευτελισμό των προθέσεων» είπε ο Ευ Βενιζέλος, ο οποίος προανήγγειλε παράλληλα ότι θα αναφερθεί στην εκδήλωση της Τετάρτης (επίσημος εορτασμός της 3ης Σεπτέμβρη) στο πώς και γιατί οδηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ στη συνεργασία με τη Ν.Δ και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Δήλωσε «παρών»

Ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως, μετά την αποτυχημένη –εκ του αποτελέσματος- προσπάθειά του να στηρίξει προεκλογικά έστω και δια …νεύματος τη ΔΗΜΑΡ, δήλωσε παρών στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου. Αδιευκρίνιστο παραμένει επισήμως εάν σε αυτή συμπεριλαμβάνει τη συγκρότηση της «Δημοκρατικής Παράταξης» στην οποία ομνύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος δια του επικείμενου ιδρυτικού της συνεδρίου τον Οκτώβριο.

«Αναζητά ο κόσμος μας μια νέα αρχή. Εκφράζει το αίτημα και την ελπίδα για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Μια αναγέννηση του Κινήματός μας. Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω αυτή την απαίτηση, όσο πιο σωστά μπορώ, όσο πιο απλά, όσο πιο ενωτικά, έχοντας συνείδηση της ιστορίας, της πορείας, της ευθύνης που μου αναλογεί. Επιδίωξή μου είναι, περιδιαβαίνοντας την ιστορία μας, να συμβάλλουμε ώστε να πραγματοποιηθεί ένας «ανοιχτός» δημόσιος διάλογος για τα μεγάλα διακυβεύματα του καιρού μας και τις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Του σήμερα και του αύριο των Ελλήνων» ήταν η προαναγγελία της επιστροφής του, η οποία μένει να φανεί εάν θα επιχειρηθεί να επισπεύσει τις πολιτικές εξελίξεις προκαλώντας την πτώση της συγκυβέρνησης ή εάν θα ξεδιπλωθεί μετά τις επόμενες εκλογές.

Μπορούμε αλλά δεν...

Πηγές πέριξ του παπανδρεικού περιβάλλοντος πάντως διαμηνύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δε σκοπεύει να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης καίτοι όπως υποστηρίζουν διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική δύναμη για να το πράξει. Είναι οι ίδιοι που μετρούν στη σφαίρα επιρροής του, περισσότερους από δέκα βουλευτές εντός κι εκτός πασοκικού νυμφώνος.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο δρόμος χωρίς επιστροφή που πήρε απόψε το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί και τον νυν πρόεδρό του. Οι μάσκες πέφτουν από αμφότερες τις πλευρές, λένε, κι ένας καλός καυγάς, καθαρίζει πάντα την ατμόσφαιρα.


Πηγή:www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs