Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Απόφαση του ΣτΕ «κλείνει» προσωρινά τα καταστήματα την Κυριακή

dikaiwmenoi-emporoi-kai-ypallhloi-apo-thn-apofash-gia-tis-kyriakes
Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Ως απόδειξη ότι η υπουργική απόφαση για τις Κυριακές ευνοούσε τα μεγάλα εμπορικά κέντρα χαρακτηρίζουν έμποροι και υπάλληλοι την απόφαση του ΣτΕ για ανάκλησή της.
Μιλώντας στο newpost, εφιστούν την προσοχή στο σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με το οποίο «από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οι έμποροι, καταστηματάρχες, κλπ θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη και αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη ηθική βλάβη».

«Νομίζω ότι είναι δικαίωση για εμάς», λέει στο newpost ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. «Δύο χρόνια προσπαθούμε να πείσουμε ότι οι Κυριακές δεν έχουν αξία. Κρατάμε χαμηλούς τόνους, κερδίσαμε τη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο. Περιμένουμε να εκδικαστεί η κύρια υπόθεση το Νοέμβριο».

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατίας αφορά στην υπουργική απόφαση, που επεκτείνει το μέτρο των ανοιχτών καταστημάτων από 7 σε 52 Κυριακές για 13 περιοχές της χώρας που τις χαρακτηρίζει ως «τουριστικές».
«Εμείς με το νόμο που προβλέπει 7 συγκεκριμένες Κυριακές εντός εορταστικών ή εκπτωτικών περιόδων έχουμε συμφωνήσει. Με την υπουργική απόφαση που επιβάλλει να είναι ανοιχτά τα καταστήματα όλο το χρόνο σε συγκεκριμένες περιοχές διαφωνήσαμε και εναντίον αυτής προσφύγαμε στο ΣτΕ», διευκρινίζει ο κ. Κορκίδης..
Η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο και εισηγήτρια την Μαρία Καρακανώφ έκρινε ότι η ηθική βλάβη των εμπόρων, υπαλλήλων, κλπ που αναφέρεται «στο δικαίωμα του ελευθέρου χρόνου και της απολαύσεώς του από κοινού με την οικογένειά τους κατά την κοινή αργία της Κυριακής καθώς και στο δικαίωμα στην άσκηση της θρησκευτικής λατρείας, παρίσταται αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη».
Επίσης, αναφέρεται πως η οικονομική βλάβη όσων έχουν προσφύγει στο ΣτΕ «πιθανολογείται επίσης ως ανεπανόρθωτη, ή πάντως δυσχερώς επανορθώσιμη, από τα προσκομισθέντα από αυτούς στοιχεία και μελέτες αρμοδίων ερευνητικών φορέων της Ελλάδας και του εξωτερικού, εκτιμώμενα υπό το φως της κοινώς γνωστής οικονομικής κρίσεως, τα στοιχεία δε αυτά δεν αμφισβητούνται ούτε αποκρούονται από τη διοίκηση».
«Η απόφαση αυτή του ΣτΕ ουσιαστικά και τυπικά δικαιώνει του εργαζόμενους και τους έμπορους και καταδικάζει το υπουργείο Ανάπτυξης», λέει στο newpost ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνος Βασιλόπουλος. «Φαίνεται καθαρά ότι τα επιχειρήματά μας ήταν επιχειρήματα του κόσμου του εμπορίου. Οι αποφάσεις της τρόικας ήταν στην κατεύθυνση της εξαφάνισης του εμπορίου προς όφελος των πολυκαταστημάτων και δύο-τριών πολυεθνικών», καταλήγει..


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/382396/dikaiwmenoi-emporoi-kai-ypallhloi-apo-thn-apofash-gia-tis-kyriakes#ixzz3D56A5QAO
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs