Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΠΟΙΚ: Τρία σχέδια για μείωση μισθών στο δημόσιο



Της Δήμητρας Καδδά

Μία επιχείρηση… αναβολής των αποφάσεων για το νέο μισθολόγιο που θα ισχύει από το 2015 στο δημόσιο επιχειρείται από την κυβέρνηση υπό τον φόβο των αντιδράσεων. Πέραν του νέου μισθολογίου και των αλλαγών σε προσλήψεις, μισθολογική εξέλιξη και προαγωγές στο δημόσιο τομέα βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μήνες 3 μελέτες που θα φέρουν τις δικές τους … ανατροπές:

• Το σχέδιο επέκτασης του ενιαίου μισθολογίου παντού, σε στενό και ευρύτερο δημόσιο
• Η καταγραφή με στόχο την εξομάλυνση των επιδομάτων (πχ οδοιπορικά) που δίδονται σε υπαλλήλους του δημοσίου διαφόρων υπουργείων – φορέων και στα οποία εμφανίζονται πολύ μεγάλες αποκλίσεις τις οποίες το ΥΠΟΙΚ θεωρεί άδικες και
• Η αναζήτηση, καταγραφή και πιθανή κατάργηση αμοιβών σε είδος (πχ μειωμένα τιμολόγια) που λαμβάνουν κυρίως εργαζόμενοι στο ευρύ δημόσιο.

Το μνημόνιο προβλέπει να ληφθούν εντός του φθινοπώρου οι αποφάσεις για το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοσθεί από το 2015. Στόχος είναι βάσει μνημονίου, το «πάγωμα» της μισθολογικής δαπάνης κάτω από το 10% του ΑΕΠ για μία περίοδο που φτάνει τουλάχιστον μέχρι και το 2018. Ο στόχος καταγράφεται και στο Μεσοπρόθεσμο.

Πρόκειται για ένα από τα «μέτωπα» του Σεπτεμβρίου, μαζί με το ασφαλιστικό, το εργασιακό και τις άλλες δεσμεύσεις προς τους δανειστές που θα τεθούν επί τάπητος με την κάθοδο της Τρόικας. Ωστόσο στο πεδίο του δημοσίου ήδη οι τριγμοί είναι ισχυροί λόγω του ζητήματος της αξιολόγησης αλλά και του στόχου των υποχρεωτικών απολύσεων.

Στην περίπτωση των μη μισθολογικών παροχών σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν εντοπιστεί δεκάδες περιπτώσεις σε όλα τα υπουργεία, στις οποίες οι υπάλληλοι έχουν παροχές που κοστίζουν στον προϋπολογισμό. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι δαπάνες για θέρετρα, μεταφορές, σίτιση, παιδικούς σταθμούς και κατασκηνώσεις. Πρόθεση είναι να περικοπούν αρκετές και άλλες να καταργηθούν.


Πηγή:www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs