Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Η «προγραμματική εβδομάδα» του ΣΥΡΙΖΑ


Υπό εξέταση 13ος-14ος μισθός και δώρα συνταξιούχων

Κορυφώνονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος και της ομιλίας που θα εκφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, ενώ ήδη εδώ και ένα 10ήμερο κοστολογούνται εκ νέου όλες οι εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να μην κατηγορηθεί ότι υιοθετεί το «λεφτά υπάρχουν».
tsipras deth
Του Γιώργου Μελιγγώνη
Το «πρόγραμμα εξουσίας» που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του προέδρου του, το ερχόμενο σαββατοκύριακο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει καταρτιστεί και μπαίνουν απλώς οι τελευταίες πινελιές. Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εγκριθεί το τελικό κείμενο του προγράμματος.
Διαρκής… κοστολόγηση
Κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να κινηθεί στους βασικούς προγραμματικούς άξονες που έχει ως τώρα υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μ’ άλλα λόγια, θα επιμείνει στην ανάγκη κατάργησης του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης, αλλά και στη θέση του κόμματός του για διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης, κατά τα πρότυπα της Γερμανίας το 1953.
Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ κοστολογούν διαρκώς επιμέρους εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να έχουν πειστική απάντηση στο ερώτημα «πού θα βρείτε τα λεφτά». Ένα ερώτημα που επανήλθε, με αφορμή τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα κατά την συνάντησή του με τον ΣΕΒ, περί αποκατάστασης του βασικού μισθού στο επίπεδο των 751 ευρώ, όπως ήταν προ κρίσης.
Άλλωστε, και ο «σκιώδης υπουργός» Ανάπτυξης του κόμματος, Γιώργος Σταθάκης, με συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα, είχε δηλώσει πως όλες οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα θα είναι «πλήρως κοστολογημένες», ενώ ίδιες είναι και οι προτεραιότητες του επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος, Γιάννη Δραγασάκη.
Τούτων δοθέντων, στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να λύσουν την εξίσωση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, αλλά και των δώρων των συνταξιούχων (δηλαδή της 13ης και της 14ης σύνταξης, που έχουν καταργηθεί εδώ και δύο χρόνια). Κατά πληροφορίες, θεωρείται δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευθεί για την αποκατάσταση των δώρων στο Δημόσιο. Όμως, ακόμη αναζητούνται «ισοδύναμες» οικονομικές δράσεις, που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κονδύλια και για την αποκατάσταση των δώρων των συνταξιούχων. Σημειωτέον, άλλωστε, ότι οι συνταξιούχοι αποτελούν, μαζί με τους αγρότες ίσως, τα δυσκολότερα εκλογικά ακροατήρια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξ ου και η Κουμουνδούρου επιχειρεί να τους προσεγγίσει.
http://www.matrix24.gr/

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs